Bogata diskografska godina – Porin opet u Rijeci

Dodjela Porina bit će uvod u suradnju Grada Rijeke i HRT-a u 2020. (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Nakon šest godina pauze, dodjela diskografske nagrade Porin vraća se u Rijeku. Manifestacija će biti održana u Centru Zamet, u petak, 29. ožujka, uz izravan prijenos u programu Hrvatske radiotelevizije.

Uspješna suradnja grada Rijeke i HRT-a neće se zaustaviti samo na dodjeli Porina jer nastavak slijedi već iduće godine kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture.

Potvrđeno je to i na konferenciji za novinare u ponedjeljak na kojoj je najavljeno 26. izdanje glazbene nagrade Porin, a tom je prigodom gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo kako Porin neće biti samo promocija Rijeke u glazbenom i turističkom smislu, već i dobra najava događanja u sklopu programa Europske prijestolnice kulture 2020.

Ove je godine u konkurenciji za nagradu prijavljeno 800 snimaka i 240 albuma, a novost je veći broj prijavljenih u kategorijama nezavisnih izvođača.

Prvi krug glasanja za ovogodišnji Porin samo što nije krenuo, a za nešto više od dva mjeseca saznat ćemo imena onih koji su, po mišljenju glasača, zaslužili najviše priznanja za svoj radom tijekom protekle, iznimno bogate diskografske godine.

Na konferenciji za novinare, uz riječkog gradonačelnika, sudjelovala je sva sila uzvanika: od župana i čelnih ljudi TZ-a, preko ravnatelja HRT-a, ravnateljice EPK-a, do članova Upravnog odbora Porina.