photo EPA

Trump napao demokrate koji odbijaju njegovu ponudu za izlazak iz krize

Donald Trump, koji je točno dvije godine u Bijeloj kući, u nedjelju je oštro kritizirao čelnicu demokratske većine u Zastupničkom domu Nancy Pelosi zbog toga što je odbila njegovu ponudu koja bi omogućila financiranje zida na granici. 

“Nancy Pelosi se ponaša tako nerazborito i toliko je skrenula u lijevo da je odsad službeno radikalna demokratkinja. Ljevičari u njezinoj stranci su je toliko paralizirali da je izgubila svaku kontrolu”, objavio je predsjednik na Twitteru, pozivajući ujedno zastupnicu San Francisca da naredi čišćenje “odvratnih” ulica svoga grada.

U nizu tvitova, koje redovito objavljuje, čelnik Bijele kuće je zamjerio Pelosi i vodstvu demokratske stranke što su samo radi izbora odbili njegovu ponudu za prekid djelomične blokade rada savezne vlade koja je počela 22. prosinca.

“Ne vide kriminal i drogu, ne vide da neće pobijediti (na predsjedničkim izborima) 2020.”, rekao je Trump.

Dan ranije je optužio povorke migranata iz Srednje Amerike koji pokušavaju ući u Sjedinjene Države da s njima dolazi velik broj kriminalaca i goleme količine narkotika.

Trump je u subotu predložio da se za oko milijun migranata kojima je ukinut privremeni status i kojima prijeti izgon iz zemlje, omogući trogodišnja odgoda u zamjenu za odobrenje Kongresa za financiranje njegova zida koji je bio njegovo glavno izborno obećanje, u vrijednosti 5,7 milijarda dolara.

Zastoj u pregovorima o proračunu prouzročio je djelomično zatvaranje nekih saveznih služba, pa tako i ministarstva za unutarnju sigurnost nadležnog za graničnu policiju.

Nancy Pelosi i demokrati “trebali bi učiniti ono što je dobro za zemlju i omogućiti ljudima da se vrate na posao”, napisao je Trump u tvitu u nedjelju.

Demokratkinja je odgovorila na istoj društvenoj mreži: “Osamsto tisuća Amerikanaca ne prima plaću. Odblokirajte vladu, omogućite zaposlenicima da primaju plaću i onda ćemo razgovarati o tome kako zaštititi našu granicu”. (Hina)

Akademija art Zagreb

Najava 11. zaprešićke likovne kolonije “Matija Skurjeni” 2019, 25. svibnja

Ovogodišnja, 11. po redu, zaprešićka likovna kolonija "Matija Skurjeni" 2019. održati će se u prostoru Kluba ZAPREŠČAN, ulica bana Josipa...

Znate li tko je do sada bio u sazivu Europskoga parlamenta i što mislite o njihovom doprinosu

U sazivu Europskoga parlamenta od 2014. do 2019. godine Hrvatska je imala 11 zastupnika. Znate li tko vas je zastupao...

“Ako se Europska unija raspadne, onda smo svi propali. To je vrlo brutalno, ali i istinito”

Slovenski premijer Marjan Šarec je sadašnju situaciju u Europi dramatično usporedio s onom pred izbijanje II. svjetskog rata kada su...

Rijeka pobijedila Inter i izborila finale Kupa protiv Dinama

U polufinalnom dvoboju Hrvatskog kupa u Zaprešiću su nogometaši Rijeke slavili protiv Intera s 2-1 (1-0) Rijeka se slavljem protiv...

Novi video album Elementala – B strane

Grupa Elemental povodom Noći Knjige premijerno je predstavila svoj novi video album “B strane” u knjižari “Hoću knjigu Megastore”. Video...

DIP odlučio: Hod za život ne krši izbornu šutnju

I ove 2019. godine, održat će se Hod za život u 5 hrvatskih gradova i to: u Osijeku i Rijeci...

Novo