Skip to content

SP rukomet – domaćin Njemačka slavila protiv Islanda i priprema se za Hrvatsku

U susretu 1. kola skupine I drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva Njemačka je u Koelnu pobijedila Island 24-19 (14-10) i ostala u igri za plasman u polufinale SP-a.

Nijemci nisu dozvolili iznenađenje i sigurnom pobjedom protiv Islanda ostali su u igri za plasman u polufinale, dok je Island ostao bez izgleda za borbu za medalje.

Island se dobro držao prvih 20 minuta, no Njemačka je kod rezultata 9-9 napravila seriju 4-0 (13-9) i do kraja susreta više nije ispuštala prednost. U 36. minuti domaćin je imao pet golova prednosti (16-11), Island je smanjio na dva gola zaostatka (18-16), no više od toga nije išlo. Sedam minuta prije kraja njemački rukometaši su ponovo imali +5 (22-17) i priči je bio kraj. Domaćine su do važnih bodova predvodili Steffen Fath sa šest golova, te Uwe Gensheimer s pet golova, dok je sjajni Andreas Wolff sakupio 12 obrana uz 40 posto obrana. Kod Islanđana je najefikasniji bio Arnor Thor Gunnarsson sa šest pogodaka. Sljedeću utakmicu Njemačka igra u ponedjeljak protiv Hrvatske (20.30).