Skip to content

Kriechmayr pobjednik spusta u Wengenu

Austrijanac Vincent Kriechmayr pobjednik je spusta skijaša za Svjetski kup voženog na legendarnoj stazi Lauberhorn u Wengenu, on je do svoje četvrte pobjede u karijeri stigao sa 14 stotinki prednosti u odnosu na drugog Švicarca Beta Feuza, odnosno 26 stotinki ispred trećeg Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea.

Za Kriechmayra je ovo prva pobjeda ove sezone, a druga u spustu u karijeri. Jedini dosadašnji trijumf ostvario je na završnici prošlosezonskog Svjetskog kupa u Aareu.

Utrka u Wengenu bila je prekinuta na pola sata zbog udesa Talijana Emanuelea Buzzija koji je pao po ulasku u cilj. Buzzi je utrku okončao na šestoj poziciji, ali je iz ciljne ravnine odnesen na nosilima zbog ozljede koljena.

U redoslijedu spustaša vodi Feuz sa 340 bodova, drugi Kriechmayr ima 249, a treći je Austrijanac Max Franz sa 222.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeći je Austrijanac Marcel Hirscher sa 976 bodova, drugi Norvežanin Henrik Kristoffersen ima 571, a treći Francuz Alexis Pinturault 554. Istok Rodeš je sa 72 boda 60., Elias Kolega sa 51 bodom 76., Matej Vidović sa 49 bodova 78., a Filip Zubčić sa 46 bodova 82. autor HRT

See also  Hirscher obranio naslov prvaka, trostruka pobjeda Austrijanaca