Biskvit s jabukama / Recept

Upute za pripremu:

Jabuke ogulite, očistite i prepolovite. Prelite sa malo limunovog soka i pustite da odstoji dok Vi pripremate smjesu za biskvit.

Odvojite žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i polovice šećera napravite čvrsti snijeg. Žumanjke sa preostalim šećerom izmiksamo u pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodamo otopljeni (na vatri) Zvijezda stolni s aromom vanilije. Zvijezda stolni s aromom vanilije i brašno postupno dodajemo u smjesu od žumanjaka i šećera. Na kraju ručno umiješamo snijeg.

Kalup za kolače pripremimo za pečenje tako što ćemo ga namazati za Zvijezda stolnim i brašnom. Ulijemo smjesu za biskvit. Jabuke ocijedimo i narežemo na tanke ploške te posložimo na biskvit. U jabuke radi ljepše arome možete dodati i mljeveni cimet. Pečemo na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 – 40 minuta. Ohladimo i ukrasimo šećerom u prahu.

Sastojci:
Biskvit
3 kom jaja
270g glatkog brašna
75g šećera
100g Zvijezda stolni s aromom vanilije
4 žlice tople vode
Jabuke
1 kg jabuka
limunov sok

Autor Zvijezda