Skip to content

Knjiga izbornika Dalića – RUSIJA NAŠIH SNOVA

Nakon što se prvo izdanje knjige prodalo u rekordnom vremenu, tiskano je drugo izdanje koje je dostupno u kioscima diljem Hrvatske od 28. prosinca. Izbornik Dalić svu zaradu daruje u humanitarne svrhe

Knjiga izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića “Rusija naših snova” (Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu) promovirana je 27. prosinca u Splitu, Dom hrvatske vojske u Lori gdje su je posjetitelji razgrabili i istovremeno strpljivo čekali u redu kako bi im izbornik kupljenu knjigu i potpisao.

Tematika knjige je ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojemu je Hrvatska osvojila drugo mjesto što je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta.

Urednici knjige su glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko i novinar Dražen Antolić. Knjiga sadrži 180 stranica i prodaje se po cijeni od 49 kuna, a u prodaji je na kioscima od 28. prosinca. Na splitskoj promociji knjiga se mogla kupiti i u tvrdom uvezu po cijeni od 99 kuna.

– Danas sam još ponosniji na sve vas koji ste u dvorani. Velika mi je čast vidjeti moje bivše suigrače, prijatelje. Split je moj grad i ja se nikad nisam sramio reći da sam od rođenja hajdukovac. To je moj klub i moj prvi trener u Hajduku je bio šjor Stanko Poklepović. Ova knjiga je nastala na ideji Sportskih novosti, ona govori o tome što je bilo u Rusiji. Ona treba biti putokaz i dobar motiv mlađim generacijama da kroz zajedništvo, hrabrost i poniznost mogu napraviti sve. Da ništa u životu nije nemoguće, da mali mogu biti veliki. Zahvala igračima, oni su najzaslužniji za sve. Ova knjiga je zahvala svim navijačima koji su nas pratili. Mislim da je dosta prebrojavanja, podjele na jug i sjever. Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska – rekao je Dalić, a prenosi Dalmatinski portal.

Radi se o jedinstvenoj knjizi izbornika koji je s Hrvatskom napravio povijesni pothvat na SP-u u Rusiji, o Dalićevom pogledu iznutra o veličanstvenom pohodu do finala Svjetskog prvenstva, njegovoj iskrenoj priči sa skrivenim detaljima i dramatičnom putu kako je s “izgubljenom generacijom” osvojio svijet i ujedinio Hrvatsku.

See also  PORTORIKANASKI PJESNIK O BILOSNIĆEVOM TIGRU

Zlatko Dalić svu zaradu od knjige daruje u humanitarne svrhe, Zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci.