Izložba dolazi iz želje da se stvori trenutak socijalne agregacije kako bi se stvorilo jedinstvo između dvije njoj bliske zemlje kroz umjetnički pristup

Paola Palumbo, rođena je u San Felice del Molise. Od rane mladosti razvija posebni osjećaj za različite vrste umjetnosti, između kojih poseban način upotreba boja i upotrebu različitih vrsta materijala.

Njezina kreativnost počinje sa izradom nakita, kožnih radova i izradom malih predmeta za interijere, u potpunosti izrađena i oslikana ručno. Slijedi period slikarstva u kojem njezina specifična upotreba boja, čine je prepoznatljivom kroz njezina djela.

Prijelaz na realizaciji jaslica bio je potpuno prirodan i konsekventni. Sve je započelo iz posebne ljubavi prema svom rodnom mjestu, koji, sa svojim arhitektonskim oblikom i položajem, pruža savršenu ideju za realizaciju jaslica. Ona voli definirati svoje jaslice “mala umjetnička djela koja gleda kroz prozor.” Kroz prozor Paola gleda San Felice, malo mjesto Moliških Hrvata. Od tog mjesta voli sve, običaje, tradiciju i jezik (staro slavenski ili kako ga definiraju stanovnici San Felice: “naš jezik”.

Paola Palumbo je jedan od osnivača Kulturnog udruženja “gentes” koji promovira Kulturu i ples argentinskog tanga. Malinkonija tih pjesama je ne ostavljaju ravnodušnom, tako da postane Tango dj. Ona muzicira u različitim milongama po Italiji. Glazba prati Paolu Palumbo u svim njezinim “umjetničkim putovanjima”, svaki njezin rad izražava emocije, koje izazivaju pjesme . Izložba dolazi iz želje da se stvori trenutak socijalne agregacije kako bi se stvorilo jedinstvo između dvije njoj bliske zemlje kroz umjetnički pristup.

Čarolija koja se stvara tijekom izgradnje jaslica, možete doživjeti samo gledajući Paola u svom laboratoriju.

Otvorenje izložbe u subotu 8. prosinca 2018. u 12 sati

Galerija Prica
Pučko otvoreno učilište Samobor
Trg Matice hrvatske 6

Izložba ostaje otvorena do 4. siječnja 2019.