Predsjednica odlikovala igrače i stručni stožer hrvatske teniske reprezentacije

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske članovima hrvatske teniske reprezentacije 2018., članovima stožera hrvatske teniske reprezentacije 2018. i članovima delegacije Hrvatskog teniskog saveza.

„U ime Republike Hrvatske, želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova kupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako su osvajanjem Davisova kupa u Francuskoj tenisači ponovno pokazali svu raskoš svoga talenta, posvećenost, momčadski duh, srčanost i disciplinu, odlike koje krase vrhunske sportaše te skromnost i jednostavnost kojima su osvojili srca publike.

„Vaši su uspjesi, kao i uspjesi svih naših izvrsnih sportaša rezultat rada, vjere i potpore vaših obitelji koje vam daju svakodnevnu potporu, vaših stručnih trenera i suradnika koji prate vaše individualne nastupe. No to su iznad svega uspjesi duha domoljubnog ponosa kojeg uvijek iskazujete u svim natjecanjima“, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Zahvalila je tenisačima što su ovu godinu, koja je bila iznimna za hrvatski sport, uljepšali svojom sjajnom pobjedom i zaključili na najbolji mogući način.

Pred svima vama još je dosta godina profesionalnog bavljenja sportom, novih mečeva, novih izazova, odličnih rezultata i pobjeda. Uvjerena sam kako ćete nastaviti nizati uspjehe i prilike da naše kockice, našu dragu zastavu obgrlite oko svojih ramena i ispunite snove i srca svojih navijača za svoju voljenu Hrvatsku koja se vama ponosi“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom obraćanju.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., čemu je pridonijela svojim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom, odlikovana je gospođa Nikolina Babić.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost i iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske u osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovan je gospodin Željko Krajan.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost kojima su dokazali svoje najveće profesionalne i osobne kvalitete, za iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovani su gospodin Marin Čilić, gospodin Borna Ćorić, gospodin Ivan Dodig, gospodin Mate Pavić, gospodin Franko Škugor, gospodin Viktor Galović i gospodin Nikola Mektić.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovani su gospodin Igor Šarić i gospodin Lovro Zovko.

Redom hrvatskog pletera, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018. kojem su pridonijeli svojim velikim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom, odlikuju se članovi hrvatske teniske reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza gospodin Igor Borić, gospodin Mate Delić, gospodin Marin Galić, gospodin Dragan Hofšteter, gospođa Suzana Knežević, gospodin Robert Prusac, gospodin Igor Rajković i gospodin Velibor Viboh. predsjednica.hr

foto HINA/ Daniel KASAP

Akademija art Zagreb

Najava 11. zaprešićke likovne kolonije “Matija Skurjeni” 2019, 25. svibnja

Ovogodišnja, 11. po redu, zaprešićka likovna kolonija "Matija Skurjeni" 2019. održati će se u prostoru Kluba ZAPREŠČAN, ulica bana Josipa...

Znate li tko je do sada bio u sazivu Europskoga parlamenta i što mislite o njihovom doprinosu

U sazivu Europskoga parlamenta od 2014. do 2019. godine Hrvatska je imala 11 zastupnika. Znate li tko vas je zastupao...

“Ako se Europska unija raspadne, onda smo svi propali. To je vrlo brutalno, ali i istinito”

Slovenski premijer Marjan Šarec je sadašnju situaciju u Europi dramatično usporedio s onom pred izbijanje II. svjetskog rata kada su...

Rijeka pobijedila Inter i izborila finale Kupa protiv Dinama

U polufinalnom dvoboju Hrvatskog kupa u Zaprešiću su nogometaši Rijeke slavili protiv Intera s 2-1 (1-0) Rijeka se slavljem protiv...

Novi video album Elementala – B strane

Grupa Elemental povodom Noći Knjige premijerno je predstavila svoj novi video album “B strane” u knjižari “Hoću knjigu Megastore”. Video...

DIP odlučio: Hod za život ne krši izbornu šutnju

I ove 2019. godine, održat će se Hod za život u 5 hrvatskih gradova i to: u Osijeku i Rijeci...

Novo