Torta od kestena sa kruškom

Akademija Art

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Maslac pomješajte kremasto sa šećerom u prahu a zatim umiješajte mljevene orahe i lješnjake.
  3. Bjelanjke istucite sa soli do čvrste pjene. Dodajte šećer pa nastavite tući još 2-3 min.
  4. Pažljivo umiješajte tučene bjelanjke u mješavinu sa orašastim plodovima.
  5. Kruške operite, prepolovite I odstrabite košticu pa ih naribajte.
  6. Izlijte polovicu smjese u kalup za torte,
  7. Zatim žlicom rasporedite pire od kestena. Na to poslažite naribane kruške a zatim izlijte ostatak smjese.
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 min.
  9. Prije serviranja ohladite.

Sastojci recepta

6-8 osoba
250 g Ledo kesten blok
0.5 šalice omekšalog maslaca
1 šalica mljevenih oraha
5 žlica šećera u prahu
1 šalica + 2 žlice mljevenih lješnjaka
prstohvat soli
4 bjelanjka
3 žlice šećera
2 veće kruške

Ledo.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Tomislav Matić - (NE)POZNATI HRVATI

Ova je knjiga jedna velika zbirka biografija jer obrađuje stotinu pedeset osoba iz svih razdoblja hrvatske povijesti za koje je šira javnost na neki način čula, najčešće zato što je po njima […]