Načelnik općine Tisno zabranio predstavljanje knjige

Akademija Art

Josip Pečarić autor je nove knjige o Thompsonu pod naslovom “Thompson, pjesmom za Hrvatsku”

Don Lazar Čibarić, župnik Župe sv. Duha i dekan Tišnjanskog dekanata Šibenske biskupije, tražio je dvoranu Društvenog doma za predstavljanje knjige akademika Josipa Pečarića “Thompson – Pjesmom za Hrvatsku”, a načelnik Ivan Klarin ga je odbio. No, načelnik Općine Tisno, SDP-ovac Ivan Klarin, zamolbu je odbio s obrazloženjem da “autor u svojim knjigama, kolumnama i javnim istupima veliča režim koji je tamna mrlja na svijetloj jugokomunističkoj povijesti hrvatske države”.

Predstavljanje je trebao voditi ugledni inovator iz Modriče Josip Stjepandić, inače predsjednik udruge HAZUDD. Također, najavljeni su i kolumnist Marko Ljubić i sam autor Josip Pečarić.

Rekorder po broju izostanaka sa sjednica Hrvatskog sabora, SDP-ov zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin tada je izjavio kako svoje izostanke nije, poput nekih svojih kolega, htio pravdati saborskom Odboru za izbor i imenovanja, time što je imao puno posla u svojoj općini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Vlado Gotovac, 1991.: Smeta im sve što je hrvatsko…

Smetaju im BRANITELJI, THOMPSON i VATRENI, smetaju im vjerska obilježja, obitelj, smeta im sve, sve što je HRVATSKO … rekao je i gospodin Vlado Gotovac 1991.  godine “… Znate li, dragi Zagrepčani, […]