Prva samostalna izložba mlade umjetnice Melite Kovačević

Akademija Art

U još jednoj večeri programa 15 Minutes of Fame u atriju Kneževe palače koja će se održati u četvrtak, 23. kolovoza 2018. predstaviti će se mlada umjetnica Melita Kovačević

Sklonost likovnom izričaju kod Melite se očitovao već u vrlo ranoj dobi. Kao dvogodišnjakinja prvi put je krenula u sportsko-likovnu radionicu primjerenu djeci jasličke dobi. Kasnije je i u vrtićkoj dobi nastavila pohađati likovne radionice.

Ozbiljniji i uglavnom kontinuiran rad na likovnom polju Melita započinje u dobi od pet godina u Galeriji Vivoda mlade, perspektivne i uspješne likovne umjetnice i pedagoginje Andreje Vivoda. Otada pa sve do danas Andreja i Melita nerazdvojne su i prolaze zajedno kroz mnoge faze Melitina razvoja u likovnosti.

Melita je sudjelovala na nekoliko međunarodnih likovnih natječaja za djecu i mlade u zadnjih nekoliko godina. Na nekima je osvajala i nagrade.

Ovo je Melitina prva samostalna izložba, i to upravo u Zadru, gradu koji joj je, kako kaže – osobito prirastao srcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Natječaj za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Portugalu

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA REZIDENCIJALNOM PROGRAMU u Portugalu od 3. do 30. studenog 2018. u okviru EU projeka CreArt Otvoren je natječaj za 3 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Portugalu u gradu Aveiro u razdoblju od 3. – 30. […]