Skip to content

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni. U utakmici za treće mjesto Barakude su svladale Italiju rezultatom 10:8

Nakon jednog zlata i dva srebra hrvatska vaterpolska reprezentacija kompletirala je seriju medalja na Europskim prvenstvima. Barakude su odigrale jako dobru utakmicu za treće mjesto i svladali Italiju rezultatom 10:8.

Od samog početka utakmice Hrvatska je apsolutno kontrolirala rezultat, obrana je bila čvrsta i koncentrirana, igrač više djelovao je jako dobro i konačno stanje na semaforu nije niti moglo biti drugačije.

https://www.youtube.com/watch?v=d2zTveoE3b0

Sjajno, pa nije moglo bolje, otvorena je utakmica s hrvatske strane i dok su se Talijani uspjeli snaći Hrvatska je otišla na visoku prednost. Odlično je funkcionirao igrač više, tri je pogotka postigla s igračem više, jedan s jednakim brojem igrača u bazenu. Četiri različita strijelca dovela su Hrvatsku do vodstva 4:0 na kraju prve četvrtine.

Živnulo je na obje strane u drugoj dionici koju su Talijani otvorili s dva pogotka u prva dva napada. S nekoliko prekrasnih akcija Hrvatska se ubrzo vratila na četiri razlike, ali do kraja poluvremena Italija se uspijeva vratiti na minus dva (7:5).

photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom treće četvrtine Barakude su održavale stečenu prednost, a početkom posljednje dionice Talijani su imali priliku potpuno se približiti. Međutim, nekoliko pogođenih okvira gola i odlični Marko Bijač to nisu dopustili. Četiri i pol minute prije kraja Luka Lončar zabio je za 10:6 čime je riješio pitanje pobjednika. Do kraja utakmice Talijani su uspjeli ublažiti poraz.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Loren Fatović s tri pogotka, dok su po dva gola dodali Luka Lončar i Andro Bušlje. Marko Bijač skupio je osam obrana.

Srbiji zlato nakon peteraca

U finalnom susretu Europskog vaterpolskog prvenstva u Barceloni reprezentacija Srbije pobijedila je Španjolsku boljim izvođenjem peteraca 12:10. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 7:7 (0:1, 3:3, 3:2, 1:1).

Srbija je realizirala svih pet peteraca dok su Španjolci imali jedan promašaj. Sigurni su bili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Dušan Mandić, a pobjednički gol zabio je Miloš Ćuk nakon promašaja Fernandesa.

sportnet, photo:screenshot hrt