završilo 19. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

Akademija Art

Posljednjeg dana Festivala na rasporedu su bile tri predstave. Nagrađivani talijanski umjetnik Marco Chenevier u interaktivnoj predstavi Qunitetto svojom je duhovitošću i britkim humorom oduševio publiku u Mediteranskom plesnom centru

Pojedinci iz publike, među kojima i selektorica Snježana Abramović Milković u ovoj su predstavi zaplesali na sceni, birali glazbene brojeve, vodili rasvjetu te tako pomogli Marcu da uspješno, iako na početku sam, igra u svom kvintetu.

Na sceni u Kaštelu Grimani nastupio je Matija Ferlin sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i STAGING A PLAY: TARTUFFE koju je publika popratila zasluženim velikim pljeskom.
Festival su službeno zatvorili Borna Babić i Louis Thuriot kratkim i vrlo upečatljivim duetom PEEPING EYE na gradskom trgu te njime omogućili dobro raspoloženje publike do kraja večeri.

Na ovogodišnjem Festivalu imali smo prilike vidjeti umjetnike iz mnogih zemalja, nekoliko velikih koreografskih imena, mlade koreografe i autore kao i predstavnike hrvatske plesne scene. Ukupno deset različitih plesnih predstava predstavilo je različitost i raskoš europske plesne scene.

Do sljedeće godine i novih plesnih čarolija u Svetvinčenatu srdačan pozdrav i veliko hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju još jedne uspješne edicije festivala, svi umjetnicima, suradnicima, osoblju i vjernoj publici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Pater Ike: Ne boj se. Bit će sve dobro!

Isusovac pater Ike Mandurić na svome profilu na Facebooku objavio je dirljiv status u kojem se prisjetio svoga djeda i svega onoga što je naučio od njega Kad bi bila suša, i […]