Neobična akcija bečkog poduzeće za javni prjevoz – putnicima dijelili deziće

Akademija Art

Bečko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien“ trenutno radi na opsežnom paketu mjera za klimatizaciju metro linije U6 koja svojim velikim dijelom prolazi nadzemno i tijekom ljetnih mjeseci se za razliku od drugih linija podzemne željeznice jako brzo zagrijava

Pored specijalnih folija za zatamnjivanje, čije korištenje temperaturu u vozilima može smanjiti i za 4 stupnja, u vlakove se ugrađuju posebni otvori uz prozore koji u vagone donose svježi zrak. Osim toga „Wiener Linien“ trenutno testiraju i ugradnju klimatizacijskih uređaja koji bi putnicima vožnju u buduće trebali učiniti ugodnijom.

Već sada je 50 posto svih vlakova linije U6 klimatizirano, a u sklopu pilot projekta bi i ostali vlakovi sada trebali biti modernizirani.

U okviru promocije novog projekta bečko poduzeće za javni prijevoz odlučilo se prije nekoliko dana i za jednu pomalo neobičnu i kontroverznu akciju. U postajama uzduž linije U6 putnicima je naime podijeljeno 14.000 besplatnih dezodoransa.

Ivana Ćosić

foto PID Houdek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

OSAMNAESTI SUSRET HRVATSKE IZVANDOMOVINSKE LIRIKE

Osamnaesti susret članova udruge Hrvatska izvandomovinska lirika, koja okuplja pjesnike i sve koji njeguju hrvatski jezik i kulturu, održan je u srpnju 2018. u Bosni i Hercegovini. Na zadovoljstvo sudionika susreta kao […]