Skip to content

Započela humanitarna akcija “Lica puna nade” – film za pomoć djeci iz Doma sv. Ivan Pavao II. u Beninu

U organizaciji podružnice “Branimir Richter” Zagreb HKLD-a, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Papinskih misijskih djela u nedjelju 8. srpnja 2018. godine provedena je humanitarna akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za Dom za djevojčice sv. Ivan Pavao II. u Beninu kojega je osnovao vlč. Odilon Singbo, svećenik iz Benina, koji trenutno djeluje kao sveučilišni kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu

Humanitarna akcija započela je misnim slavljem u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu koje je predvodio dr. Denis Barić, profesor s KBF-a, uz koncelebraciju dr. Krunoslava Novaka, profesora s HKS-a koji je i autor filma “Lica puna nade”. Misno slavlje uveličao je Oratorijski zbor Cantores sancti Marci izvevši misu Charlesa Gounoda Messe brève no. 7 u C-duru.

Nakon mise u dvorani Oratorijskog društva “Cantores sancti Marci” prikazan je film “Lica puna nade” uz komentare autora filma dr. Krunoslava Novaka, vlč. Odilona Singbo i dopredsjednika HKLD-a doc. Roka Čivljaka. Dobrovoljnim prilozima nakon mise i tijekom prikazivanja filma prikupljena su financijska sredstva dostatna za financiranje jednogodišnjeg školovanja čak petero učenika/studenata u Beninu! Naime, u skromnim uvjetima života i školovanja u Beninu dostatno je svega 70 kn mjesečno za školovanje jednog učenika/studenta.

Stoga ovim putem pozivamo i druge članove HKLD-a da svojim dobrovoljnim prilozima omoguće školovanje još djece u Beninu koja trebaju našu pomoć. Sredstva prikupljena do 10. kolovoza biti će osobno dostavljena u Benin kada grupa nastavnika HKS-a i članova HKLD-a odlazi u posjet Beninu gdje će imati priliku osobno posjetiti biskupiju Porto-Novo, Dom sv. Ivana Pavla II i dijecezansku bolnicu u kojoj se pruža zdravstvena skrb lokalnom pučanstvu. Vjerujemo kako će članovi HKLD-a i ovom prilikom pokazati osjećaj za humanitarno djelovanje i spremnost pomoći subraći u potrebi.

Doc. dr. sc. Rok Čivljak

See also  Humanitarna prodaja fotografije za Sisak