Izložba podvodne fotografije “Jedan udah”

Akademija Art

Od 9. srpnja do 9. rujna 2018.
Francuski institut – Preradovićeva 5 – Zagreb

Autori fotografija francuski podvodni fotografi Alex Voyer, Benoît Maison-Blanche i hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović osmislili su projekt pod nazivom “JEDAN UDAH” (franc. UNE INSPIRATION) . Projekt čine izložbe fotografija, multimedijalne prezentacije, predavanja i radionice vezane uz podvodnu fotografiju i ronjenje. Autori podvodnom kamerom bilježe ljepote podmorja iz perspektive nedostupne većini ljudi. Cilj projekta je široj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja te pozvati na društvenu odgovornost i zbližavanje čovjeka i mora.

Mediteran je nešto što Hrvatska i Francuska dijele, stoga Francuski institut s veseljem ugošćuje ovu vrlo lijepu izložbu francuskih i hrvatskih frotografa. Ova incijativa podsjeća nas također na važnost zaštite ovog zajedničkog blaga u trenutku kad su mora i oceani više nego ikad ugroženi zagađnjem i posljedicama klimatskih promjena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Novi pogled na grad: francuski umjetnici Oak Oak, Levalet i Scenocosme gosti su novog projekta Okolo

Francuski institut u Hrvatskoj partner je prvog izdanja projekta «OKOLO» koji će se održati od 7. do 22. srpnja u organizaciji Nas dve i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Preko […]