Kako bi ste reagirali da vam kažem da ćete sa ovim tekstom gotovo udvostručiti vaše znanje i to sa pokretima koji su najtočniji i gotovo uvijek prisutni, a većinom nitko ne obraća pažnju na to unatoč njihovoj velikoj važnosti?

Ukoliko ste me razumjeli, danas ćemo pogledati kako pokreti nogu otkrivaju misli osobe. Naime, što se tiče govora tijela općenito, zapamtite da se dijelovi tijela koji su bliže glavi tj. mozgu bolje kontroliraju (“lažiraju”) nego recimo tijelovi tijela koji su dalje od mozga tj. noge. Na primjer, ukoliko vam se ne sviđa osoba koja sjedi sa vaše desne strane, a morate joj se, na neki način svidjeti, pričati ćete s njom i glumiti da vam se sviđa, ali vaše će noge vjerojatno biti prekrižene na drugu stranu. Obratite pažnju sljedeći put na to, a kada savladate ove moćne pokrete, moći ćete još jednostavnije i brže “pročitati” osobu.

PREKRIŽENE NOGE – prekrižene noge zapravo imaju dva značenja. Ukoliko se netko nekome sviđa, noge će prekrižite tako da ta prekrižena noga bude usmjerena prema toj osobi, a ukoliko je situacija suprotna, prekrižena noga će biti okrenuta suprotno od osobe. Zapravo je to jako jednostavno i vjerujem da ćete brzo primijetiti o čemu se radi.

USMJERENOST STOPALA – još jedan od vrlo očitih pokreta ali jako koristan za znati jest gdje ili prema kome su okrenuta stopala. Recimo da se djevojci sviđa muškarac koji je lijevo od nje, gotovo sigurno će njeno stopalo biti usmjereno prema njemu. Obratite pozornost jer je ovo vrlo očit znak prihvaćanja.

NOGE PREKRIŽENE NA GLEŽNJEVIMA – ovaj pokret je najvjerojatnije jedan od pokreta koji ćete općenito najviše vidjeti kod ljudi. Ukoliko se osoba nagnula prema vama, što bi inače značilo da je osoba zainteresirana, ovdje može značiti da možda samo glumi da je zainteresirana te otvara potpuno novi pogled na cijelu situaciju. Ovaj je položaj nogu praktički isti kao i kada čovjek ima ruke u džepovima tj. pokazuje većinom suzdržanost, ponekad čak i nadmoć, ali nemojte zaboraviti da ovo nije pokret koji pokazuje otvorenost, nego se više “okreće” prema negativnom mišljenju.

Ovaj vam se tekst možda čini kratak, ali ovo je zapravo – sve. Pomoću ovih pokreta nogu ćete većinom točno, brzo i učinkovito shvatiti misli osobe i to ćete najvjerojatnije najbrže uočiti. I istina je da kod pokreta nogu nećete gotovo NIKADA pogriješiti. Obratite sljedeći put pažnju na ove znakove jer je poznavanje ovog uistinu moćan alat za razumijevanje govora tijela.

govortijela.wordpress.com, photo Pete Bellis/Unsplash