Jean Mercier: Kad župniku prekipi

Ništa više nije kako treba u župi vlč. Benjamina: župljanke zadužene za cvjetne aranžmane na oltarima međusobno se ogovaraju i svađaju, netko je uneredio ispovjedaonicu, a nekolicina vjernika pokrenula je peticiju protiv njega

Jedni mu zamjeraju da je konzervativan i zaostao, a drugi da nije dovoljno predan zaštiti tradicionalnih vrijednosti. Biskup je nezadovoljan, a on frustriran… Zašto je uopće postao svećenik? Radi ljudi koji se svađaju oko vaza za cvijeće ili oko politike, a ne obaziru se uopće na ono bitno u vjeri?

Svega mu je dosta! Odlučuje pokupiti stvari i otići. Njegov iznenadni nestanak župljane je ostavio s mnoštvom pitanja: Gdje je? Je li otišao s nekom ženom? Je li poludio? Je li preminuo? Čitav niz neočekivanih događaja koji će potom uslijediti imat će velikoga utjecaja na živote likova ove knjige, kao i na one koji je uzmu u ruke… Jer ovo je nezaboravna duhovita priča o našim župnicima, ali još više o svima nama, roman koji će vas nasmijati i duboko dirnuti.

Izvrstan humoristični roman Jeana Merciera Kad župniku prekipi izvorno je objavljen u Francuskoj, gdje je postao izdavački fenomen s nakladom od 50.000 primjeraka te se mjesecima nalazio na top ljestvicama čitanosti.

Fantastičan roman prepun inteligencije, humora i mudrosti.

La Croix

Nevjerojatan književni talent i iznimna duhovna dubina. Priča u duhu Don Camilla.

La Vie

Jean Mercier

Jean Mercier je zamjenik glavnog urednika tjednika La Vie gdje od 1999. godine radi kao novinar. Teolog je, poznavatelj Crkve i autor knjige o celibatu svećnika. Književni uspjeh doživio je svojim prvim romanom Monsieur le cure fait sa crise, koji je postao međunarodni bestseler, a preveden na hrvatski jezik pod naslovom Kad župniku prekipi.