Skip to content

IZLOŽBA KREATIVNE LIKOVNE RADIONICE IRPO 2017/2018.

Mali i veliki kreativci na Kreativnoj likovnoj radionici iRPo trinaestu godinu za redom razvijali su osnovne likovne tehnike i vještine

IZLAŽU

ELENA AISHA CAPAN 8 g.

NELA ČORBO 14 g.

MORENA DOBRIĆ 12 g.

MAJDA DOSTAL 17 g.

LARA FRANGEN 14 g.

LANA GRAHOVAC 11 g.

ANJA GULIŠ 16 g.

EMA GULIŠ 14 g.

SOFIA HOUDEK 12 g.

KATARINA JAGODIĆ 10 g.

TIA VIKTORIA JAMBREUŠ 8 g.

MAŠA LOJO 12 g.

LUCIJA MARKIĆ 11 g.

LEA MAŠALA 9 g.

SATJA MILEUSNIĆ 12 g.

AZRA MOGUT 6 g.

EMA PETRAVIĆ 7 g.

KATJA PEZER 7 g.

FRAN PODVORAC MIHAJLOVIĆ 7 g.

DORA PUHALO 6 g.

JUAN RAFAEL SCHWANEK 7 g.

ZARA STERN 14 g.

ANDRO SUŠAC 6 g.

LANA ŠANČIĆ 6 g.

SOFIJA ŠANTEK 10 g.

FILIP ŠELA 8 g.

EMA ŠPLAJT 10 g.

PIA ŠTIH 12 g.

KLARA ŠUKER 6 g.

BEATA VIZJAK 6 g.

JOSIP VOJVODA 9 g.

LORENA VRANČIĆ 6 g.

JASNA GULIŠ

ISABELLA MAHOVIĆ

ANA SLADETIĆ

Crtali su olovkom, ugljenom i tušem po promatranju i iz mašte, a slikali su akvarelom, temperom, grattageom i kolažem. U keramici su nastali upotrebni predmeti: zdjele, tanjuri i šalice i vaze, a kiparske tehnike modeliranja su primijenili u skulpturama malih formata i reljefima. Grafiku su otkrili kroz produkciju male tiskane serije u dvije tehnike, linorez i suha igla, a radili su i monotipiju.

Likovni materijali i alati imaju svoju fizionomiju, a umjetnik prilagođava materijal karakteru motiva i likovne ideje koju obrađuje. Važna je zabava, opuštanje i zaigranost koju donosi kreativni eksperiment. Bitno je znati u pravom trenutku i na pravom mjestu upotrijebiti baš onaj element koji najbolje odgovara cjelini. Vježbajući promatranje, igre svijetla i sjene, nijanse i tonove boja, linija i ploha oblika polaznici su otkrili ljepotu koju mnogi i ne primjećuju jer gledati nije isto što i vidjeti. Baš zbog toga, kroz radionicu pokušavamo osvijestiti promatranje, doživjeti svijet koji nas okružuje i zabilježiti ga na likovni način. Svaki novi zadak je i nova likovna avantura. Radost stvaranja i estetika likovnih radova dolazi iz dubina naših duša.

Želim se zahvaliti svim polaznicima Kreativne likovne radionice iRPo na trudu, kreativnosti i ljubavi prema kreativno vizualnom izražavanju. Rezultat je ova izložba na kojoj su se kreativci na svojstven i jedinstveni način likovno izrazili.

I na kraju bi završila mislima Emila Zole koji je napisao:
„Umjetnik je ništa bez talenta, a talent je ništa bez rada.“

Stoga budimo kreativni i marljiv, koristimo i usavršavajmo talente koje imamo.

Irena Podvorac