Skip to content

Prvi album Maje Posavec je vani

Glumica, pjevačica, kantautorica… puno je naziva za Maju Posavec, ali od danas ona je i ponosna vlasnica svog prvog samostalnog albuma – Kada ne bih imala strah. Gotovo osam godina radila je na 12 autorskih pjesama kojima slušatelju daje pozivnicu u svoj intiman svijet

“Bilo je izazovno skupiti pjesme koje su nastajale u raznim fazama na jedan cjeloviti skup. Otpočetka sam ovaj album zamišljala kao eklektičan spoj glazbenih stilova s kojima sam se igrala na raznim mjestima, od benda Detour do kazališta. Kada me netko pita kojom vrstom glazbe se baviš, uvijek kažem pop. Ali moram priznati da na ovom albumu ima momenta koji odmiču od njega. I to sam ja u ovom trenutku. Malo odmaknuta.” – rekla je o svom prvijencu Maja Posavec.

Kako bi spojila razne faze i stilove surađivala je s glazbenicima i producentima koji su joj pomogli zaokružiti zvučnu sliku kakvu je zamislila.
“To su producent i glazbenik Tomislav Franjo Šušak s kojim sam surađivala na Budi jak i Dok Držiš Me Za Ruku. Zatim pijanist i dirigent Karlo Hubak koji je napravio klavirske aranžmane za Nećemo se naći i Tiho, a s kojim sam surađivala i na pjesmi Pijani Pilot s Detourovog albuma A što ak ja. I naravno tu je moj prateći bend Damir Mihaljević, Vinja Marino i Ivan Kapec koji su sa mnom odsvirali većinu pjesma.” objašnjava Maja.

Višeslav Laboš kao producent koji se bavi kazališnom glazbom se otpočetka nametnuo kao idealan producent za album. On je već u prvim Majinim snimkama vidio potencijal te je imao ideju kako ujediniti materijal u jedan koherentan album.
Iako imena albuma najčešće nose ime po nekoj od pjesama kod Maje je sve uvijek malo drugačije, pa je tako ona naziv ‘povukla’ iz pjesme Kada ne bi imao strah.
“Pitanje sam okrenula sebi: Kada (ja) ne bih imala strah. I što kada ne bih imala strah? Mislim da je dobro pomaknuti malo strah sa strane i ići svojim putem bez njega ili usprkos njemu. To želim svakom pojedincu kojemu se to pitanje , kao i meni svakodnevno nameće.” kaže Maja.

Dizajn i omot albuma je radila dizajnerica Iva Canki koja je u suradnji s Majom složila knjžicu od Majinih kolaža, tekstova, črčkarija. Dio njezina intimnog svijeta iz kojeg su nastale pjesme.
“Slike i pjesme govore same za sebe i ja sam presretna da su ove pjesme napokon slobodne da govore za sebe, a da ja mogu osluškivati one koje dolaze.” kaže Maja.

Maja je u četvrtak 5. travnja održala malu tajnu promociju albuma za najbliže prijatelje i predstavnike medija, a veliku promociju na kojoj će u punom sjaju predstaviti album “Kada ne bih imala strah” najavljuje za 9. svibnja. U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uz prijatelje i suradnike Maja će izvesti pjesme s novog albuma i uživo pokazati na čemu je radila osam godina.

Autorica albuma: Maja Posavec, osim pjesme Mediteranska čiji je tekst nastao po pjesmi Između dva krika Enesa Kiševića
Producenti : Višeslav Laboš i Maja Posavec

MAJA POSAVEC
Kada ne bih imala strah
(CD 620-18)

01. Mediteranska
02. Prazan hod
03. Dok držiš me za ruku
04. Kada ne bi imao strah
05. Budi jak
06. Dlan o dlan
07. Bog svemir
08. Tiho
09. My song
10. Nećemo se naći
11. Između nas je šum
12. Juha

Aquarius Records