Borna Ćorić među 30 najboljih tenisača svijeta

Borna Coric launches his Marseille campaign with a 6-4, 7-5 win over Denis Istomin.

Zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije u Miamiju hrvatski tenisač Borna Ćorić prvi put se probio među 30 najboljih tenisača svijeta i nalazi se na 28. mjestu pojedinačne ATP ljestvice objavljene u ponedjeljak, na kojoj se Marin Čilić zadržao na trećem mjestu, a Rafael Nadal je na vrhu zamijenio Rogera Federera.

Švicarac nije uspio otići dalje od 2. kola u Miamiju, gdje je prošle godine osvojio naslov, što ga je koštalo gubitka prvog mjesta na kojem je u karijeri proveo 308 tjedana. Rafael Nadal će na čelu ljestvice ostati najmanje tri tjedna, a da bi se zadržao i dalje na vrhu morat će redom obraniti naslove na turnirima u Monte Carlu, Barceloni i Madridu. Ne uspije li samo na jednom od njih to učiniti, Federer će se vratiti na prvo mjesto.

Marin Čilić nakon turnira u Miamiju ima samo 60 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, Nijemcem Alexanderom Zverevom, koji bi preskočio da je uspio pobijediti Johna Isnera u finalu Miami Opena.

Marin Čilić nakon turnira u Miamiju ima samo 60 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, Nijemcem Alexanderom Zverevom, koji bi preskočio da je uspio pobijediti Johna Isnera u finalu Miami Opena. Hina