Vrijedne slike poderala i zalijevala vinom

Akademija Art

Američka policija privela je 29-godišnju Lindy Lou Layman koja je nakon izlaska s uglednim odvjetnikom pijana u njegovom domu

Policija američkoga grada Dallasa izvijestila je da je privela Lindy Lou Layman (29), djevojku koja je nakon izlaska s uglednim houstonskim odvjetnikom u pijanom stanju prouzročila 300.000 dolara štete na njegovoj kolekciji umjetnina, u kojoj su i dva djela Andyja Warhola, pišu američki mediji.

Layman je uhićena u subotu nakon što ju je prijavio muškarac s kojim je izašla na sastanak. Riječ je o uglednom odvjedtniku Anthonyju Buzbeeju. Puštena je na slobodu nakon uplaćene jamčevine od 30.000 dolara.

Layman je uhićena u subotu nakon što ju je prijavio muškarac s kojim je izašla na sastanak. Riječ je o uglednom odvjedtniku Anthonyju Buzbeeju. Puštena je na slobodu nakon uplaćene jamčevine od 30.000 dolara.

Četrdesetdevetogodišnji Buzbee istražiteljima je kazao da je Layman, kada su stigli u njegov dom bila u tolikoj mjeri pijana da je pozvao Uber kojim ju je želio otpraviti kući. No ona je odbila napustiti njegov dom. Štoviše, skrila se, a kad ju je ponovno pokušao nagovoriti da otiđe postala je napadački nastrojena.

Vlasti tvrde da je pijana djevojka poderala nekoliko vrijednih slika, a neke zalila vinom. Navodno je i razbila dvije skulpture u vrijednosti od 20.000 dolara, gađajući njima Buzbeeja.

Svaka od uništenih Warholovih slika procijenjena je na oko 500.000 dolara.

Buzbee je odvjetnik koji je svojedobno zastupao bivšega guvernera Teksasa Ricka Perryja, a jedan od gostiju u njegovu domu u sklopu donacijske večere bio je i aktualni predsjednik Donald Trump. Sam Buzbee za njegovu je predizbornu kampanju donirao 250.000 dolara. (Foto: AFP/Akademija-Art/Hina)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Svjetski prvak Tin Srbić i dalje trenira u "podrumu": Ništa od silnih obećanja!

Tin Srbić postao je svjetska senzacija kada je prije dva mjeseca osvojio naslov najboljeg gimnastičara svijeta na preči! Zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu iz Montreala, za vježbu na preči, sada je u […]