34. Vienna City Marathon

StartBridge01 VCM FinisherPix

StartBridge01 VCM FinisherPix

Bečki maraton, najveća austrijska manifestacija koja slavi kulturu trčanja, održat će se 23. travnja 2017.

StartBridge01 VCM FinisherPix

Bečki maraton najveći je austrijski sportski događaj na kojem sudjeluje 120 nacija i koje u različitim disciplinama tijekom nedjeljnog maratona pređu ukupno 750.000 kilometara – što je kao da su 18 puta okružili Zemlju.

34. Bečki maraton održat će se u nedjelju 23. travnja 2017. u disciplinama maraton, polumaraton i štafeta. Već peti put zaredom prijavljeno je više od 40.000 sudionika, a duž maratonske staze očekuje se i milijun gledatelja koji će navijati za trkače.

I ove godine trka kreće od zgrade Bečkog međunarodnog centra, odakle se nastavlja preko mosta Reichsbrücke, kroz bečki Prater do ulice Ringstraße, Državne opere i dvorca Schönbrunn i natrag preko ulice Ringstraße i Pratera. Cilj trke je kao i svake godine između kazališta Burgtheater i zgrade gradske skupštine.

Prvi put ove godine održat će se i Super subota, tj. „Vienna 10K“ – trka dužine 10 km koja će spojiti profesionalne atletičare i rekreativne trkače. Trka počinje pored panoramskog kotača u Prateru, a završava također kod Burgtheatera. U subotu je na programu i austrijska atletska reprezentacija, ali i trke za djecu i mlade, kao i proslava povodom maratona u svečanoj dvorani gradske skupštine.

I ove godine je naglasak na humanitarnom karakteru maratona: svaki sudionik maratona može trčati za dobrotvornu organizaciju po vlastitom izboru. Prošle godine je tako sakupljeno oko 150 tisuća eura u dobrotvorne svrhe.

Više o Vienna City Marathonu 2017
http://www.vienna-marathon.com/?lang=en

VCM16 Start Victah Sailer