Beč ulaže 52 milijuna eura u škole i vrtiće

Akademija Art

  Votava PID

Jedan od najzanimljivijih projekata obrazovni je kampus u novoizgrađenom dijelu grada

Beč sve više raste i broji već gotovo 1,8 milijuna stanovnika. Time u glavnom austrijskom gradu raste i potreba za dodatnim školama i vrtićima. Bečke su gradske vlasti stoga prije nekoliko dana usvojile budžet od 52 milijuna eura za proširenje i sanaciju bečkih obrazovnih ustanova.

Neki do najvećih projekata pri tom su preuređenje bivše dječje zubne klinike u ustanovu za cjelodnevni boravak djece školske dobi u vrijednosti od 3,4 milijuna eura i izgradnja dvaju novih vrtića za smještajnim kapacitetom za ukupno 22 grupe u vrijednosti od 24,1 milijuna eura.

Jedan od najzanimljivijih projekata koji bi trebao biti završen do 2021. godine je i izgradnja obrazovnog kampusa u novoizgrađenom dijelu Beča „Seestadt Aspern“. Novi će kampus obuhvaćati 12 vrtićkih grupa, 17 razreda s cjelodnevnom nastavom, 16 razreda srednje škole te razred za djecu s posebnim potrebama. U sklopu kampusa trebao bi biti izgrađen i centar za mlade, a samo u proces njegova planiranja bit će uloženo 5,3 milijuna eura.

Obrazovni kampus Votava PID

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Zijah A. Sokolović: Demokracija na Sceni Ribnjak

Predstava Zijaha A. Sokolovića naziva Demokracija izvodi se ovog petka i subote (17. i 18. ožujka) u 20 sati na Sceni Ribnjak Predstava Demokracija je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno na […]
IMG 6872