Skip to content

Njemačka ministrica okoliša zabranila kolegama ministrima da jedu ‘šnicl’

neuschwanstein

Njemačka ministrica zaštite okoliša Barbara Hendricks zabranila je svim državnim službenicima, uključujući njezine kolege ministre i sve njihove pomoćnike, da prilikom obnašanja dužnosti jedu meso

Prema pisanju Telegrapha, Hendricksova je ustvrdila da je konzumiranje mesa štetno za okoliš i naredila da se, prilikom obnašanja službenih dužnosti poslužuje isključivo vegetarijanska hrana.

Ta je odluka izazvala pravi mali rat između članova vlade Angele Merkel. Pojedinim ministrima ideja da umjesto voljenog šnicla moraju žvakati kupus nije sjela najbolje.

Prvi se pobunio ministar za hranu, Christian Schmidt, koji je prozvao Hendricksovu za” teror dadiljanjem”.

– Nema šanse da mi vegetarijanstvo progura kroz stražnja vrata- rekao je Schmidt i dodao kako on osobno vjeruje u slobodu izbora, u svemu, pa tako i po pitanju hrane.

Nastojanja Hendricksove da izbaci meso iz jelovnika njemačkih državnih dužnosnika, digla su prašinu nakon što su “procurili” službeni e-mailovi koje je Ministarstvo zaštite okoliša slalo pojedinim službama. U njima je navedeno kako ministarstvo ima dužnost boriti se s negativnim posljedicama konzumiranja mesa i kako ono mora postaviti primjer.

Istaknuto je kako čak trećina stakleničkih plinova nastaje upravo na farmama za uzgoj stoke za meso.

Međutim, zabrana jedenja mesa u njemačkoj vladi nije potpuna. U kantini, nalik onoj kakvu ima Hrvatski Sabor, njemačkim je dužnosnicima dopušteno naručivati ribu ili toliko voljenu šniclu.

– Morat ćemo jesti ono što je na jelovniku ministarstva okoliša. Nema ribe, nema mesa, samo zaštita okoliša- komentirala je za Bildt dužnosnica, Gitta Conneman.

– Time neće spasiti okoliš jer se odredba odnosi na šačicu dužnosnika, a ne na svih 1200 zaposlenika u Vladi. To je čista demagogija- dodala je Conneman.

Nije poznato dali se ta zabrana odnosi i na kancelarku Merkel… Ivana Tarnaj, lider.media

mala retrospektiva

OBILAZAK PO EUROPI - 8K ULTRA HD

U ovom videu u 8K rezoluciji krenut ćemo na putovanje po Europi. Upoznat ćemo n...
15th Jan 2022

Svih 37 razglednica s Eurosonga 2023

Pogledajte svih 37 razglednica s Eurosonga 2023
14th May 2023