Projekcija kratkog filma snimljenog na otvorenju izložbe “Galerija Matice hrvatske 20 godina”

Slika1

Slika1

Projekcija kratkog filma snimljenog na otvorenju izložbe kojom je Galerija Matice hrvatske obilježila 20 godina postojanja održati će se u srijedu, 21. prosinca, u 19 sati u Galeriji Matice hrvatske

U studenom prošle godine Galerija Matice hrvatske obilježila je dvadesetu godišnjicu osnutka. Za proslavu jubileja upriličena je skupna izložba preko dvadeset autora koji su tijekom 20 godina izlagali u galeriji. Za vrijeme otvorenja izložbe umjetnice Mercedes Bratoš i Natali Kasap Kozarac inicirale su svojevrsnu akciju postavivši prazna platna na zid galerije pozivajući izlagače i sve prisutne umjetnike, kojima su se onda pridružili i ostali posjetitelji, da nešto naslikaju. Uz asistenciju kolege Davora Mezaka zaigrane umjetnice cijelu akciju su snimale, a proces nastanka tog skupnog rada, kao i dašak atmosfere sa slavljeničkog domjenka umontirale su u kratki film naslovnog trajanja 6.01 minuta.

U srijedu 21. prosinca 2016. u 19h film će biti premijerno prikazan u Zagrebu, zajedno sa sirovim materijalom nemontirane snimke.