Vlada i Splitsko-dalmatinska županija surađivat će na najvišoj razini na dobrobit građana

Split

photo vlada.gov.hr

Split

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je posjetio Split. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s rektorom Sveučilišta u Splitu i predsjednikom Rektorskog zbora RH prof.dr.sc. Šimunom Anđelinovićem te prorektorima i dekanima Sveučilišta u Splitu, koji su ga upoznali s ključnim razvojnim projektima Sveučilišta.

Nakon sastanka sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela žalac potpisala je osam ugovora vrijednih gotovo 40 milijuna kuna kojima će se osigurati dodatna kulturna, turistička i gospodarska vrijednost Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz, to ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je pet ugovora o kapitalnoj pomoći lokalnog karaktera.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u izjavi za novinare rezimirao je današnji boravak u Šibeniku i Splitu, kazavši da se radi o dijelu aktivnosti koje provodi kao predsjednik Vlade u prvim tjednima svoga mandata, a to je obilazak svih hrvatskih županija. „Danas sam već u šestoj županiji u proteklih nekoliko tjedana“, rekao je naglasivši da se prilikom posjeta županijama uvijek susreće sa županima, bez obzira kojoj političkoj općini pripadali, te gradonačelnicima gradova u kojima boravi. Na sastanku sa županom Ževrnjom razmatrani su mogući modaliteti suradnje između Vlade i Splitsko-dalmatinske županije.

„Potpisivanje ove dvije skupine ugovora, onih koji se odnose na kulturnu baštinu i onih koji se odnose na kapitalnu potporu, u iznosu od skoro 40 milijuna kuna, predstavlja jedan konkretan signal potpore nizu jedinica lokalne i područne samouprave od strane Vlade Republike Hrvatske. Tim tempom ćemo nastaviti. Želimo maksimalno povećati apsorpciju korištenja sredstava iz fondova EU“, rekao je predsjednik Vlade. Današnji posjet u cjelini ocijenio je vrlo kvalitetnim i dodao da će Vlada i županija u ovom Vladinom mandatu surađivati na najvišoj razini i na dobrobit svih žitelja Splitsko-dalmatinske županije. vlada.gov.hr