U hrvatsko društvo infiltrirale su se strukture i uzele kulturni prostor, medije, školstvo, politiku…

Akademija Art

Željko Glasnović: Bez akademske lustracije i dekomunizacije nema hrvatske države

croatia 147Zašto su privilegirani, većinom nasljednici komunističkih nekažnjenih zločinaca, tako žestoko protiv heroja Glasnovića? Teško je reći

Zašto je hrvatski narod na izborima glasovao za Željka Glasnovića? Teško je reći

Reagirajući na negativne reakcije koje je izazvao njegov komentar prosvjeda djela studenata i profesora na Filozofskome fakultetu, novoizabrani saborski zastupnik Željko Glasnović izjavio je da mu nije važno što netko misli o njemu te da će govoriti ono što misli da je istina.

– U hrvatsko društvo su se infiltrirale strukture koje su bile ovdje do 1990. godine. One su se infiltrirale i uzele kulturni prostor, medije, školstvo, politiku. Mene nije briga što netko misli o meni, ja ću govoriti ono što mislim da je istina. Šaptali smo 40-50 godina, to se ne treba nastaviti – kazao je novoizabrani saborski zastupnik Željko Glasnović komentirajući negativne reakcije koje je u djelu javnosti izazvala njegova objava na Facebooku o prosvjedu dijela studenata i profesora na zagrebačkom Filozofskom fakultetu (FF).

Ocijenio je kako bez akademske lustracije i dekomunizacije društva mi nećemo imati hrvatsku državu

– U Hrvatskoj se nastavlja povijesna inverzija, laž, obmana. Povijest je grana znanosti, a ne rekla-kazala. To se područje treba istražiti. Rekao je (Georg) Orwel – onaj tko kontrolira prošlost, kontrolira budućnost. Kod nas uvijek netko drugi piše povijest i zato smo tu gdje jesmo. Vodimo unutarnju i vanjsku politiku bez povijesnog konteksta i dok se u Hrvatskoj ne izvrši akademska lustracija i dekomunizacija mi nećemo imati hrvatsku državu – rekao je Glasnović.

Glasnović je u Facebook objavi, koja je naišla na kritike djela javnosti, među ostalim, napisao kako na FF-u “društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u” – napisao je Glasnović

Na ovakav istup reagirao je HNS ustvrdivši da je riječ o političkom ekstremizmu, a podršku skupini studenata koji prosvjeduju dao je i HSLS. Reagirao je i Plenum studenata FF-a kojemu je nevjerojatno “da jedan saborski zastupnik, čija je ustavna dužnost sudjelovati u predstavničkom tijelu svih građana, proziva specifičnu skupinu građana i građanki te na temelju fiktivnih pretpostavki o njihovim političkim uvjerenjima, izgledu i porijeklu, izriče uvjerenje po kojem takva skupina zaslužuje nasilje i izgon iz države”. hrsvijet.net

Željko Glasnović – hrvatski general, heroj Domovinskog rata, Legije stranaca, Prvog zaljevskog rata i kanadske vojske

Željko Glasnović, hrvatski general, heroj Domovinskog rata i ponovno izabrani saborski zastupnik, postao je udarna medijska priča nakon što je oštro napao studente i profesore koji prosvjeduju na Filozofskom fakultetu zbog nedopuštenja studiranja 10 studenata teologije. Poznat je njegov antikomunizam koji je izazvan time što je njegova obitelj proganjana u Jugoslaviji te brojnim ubijenim Hrvatima pobacanam u stotine i stotine jama bez prava na suđenje. Neviđeni u povijesti zločini jednog naroda nad vlastitim, a do danas još nitko još nije odgovarao. Potomci ondašnjih žele zadržati privilegije i dalje nastaviti vladati nad preživjelima pobijenih. Taj rođeni Zagrepčanin podrijetlom iz Janjeva na Kosovu imao je samo osam godina kada je s obitelji emigrirao u Kanadu. Studirao je povijest i političke znanosti.

Bio je pet godina u kanadskoj vojsci, zatim je deset godina radio u pravosudnoj policiji, a onda se priključio Legiji stranaca. Borio se u Prvom zaljevskom ratu pa se 1991. priključio Hrvatskoj vojsci. Nakon pada Vukovara prelazi u Hrvatsko vijeće obrane. Sudjelovao je u bitci na Kupresu 1992., u kojoj je teško ranjen (metak pokraj srca). Nije se bavio politikom sve do prošlogodišnjih izbora kada je na listi HDZ- a za dijasporu izabran za zastupnika. Na nedavnim je izborima kao nezavisni kandidat uspio osvojiti mandat u dijaspori, koji je dosad uvijek “pripadao” HDZ-u.

Nas dvadeset godina idiotiziraju mainstream mediji koji nisu ispunili svoju dužnost prema hrvatskoj javnosti. Neprekidno prešućuju kritične istine – ističe Glasnović i dodaje kako se mediji bave njegovim izjavama dok po Zagrebu umiru i hodaju bivši pripadnici Ozne koji su činili zločine, a njihovi potpomci ponovo”zauzdavaju” hrvatski narod. Kaže kako je očekivao da će “partijske ćelije u mainstream medijima prešutjeti ono što je bitno i potpuno izokrenuti ono što je napisao”. Postavlja pitanje zašto je u medijskim reakcijama izostavljeno da su neki prosvjednici prijetili zaštitarima da će im slomiti nogu. Također je prešućena fotomontaža na kojoj isilovac reže glavu rektoru Borasu i dekanu Previšiću.

U desetomjesečnom saborskom stažu omiljena tema bila mu je rasprava o komunističkim nekažnjenim zločinima i lustraciji. Branijo je svoju domovinu i nas kada privilegirani to nisu. Bio je na demonstracijama protiv proslave 75. obljetnice ustanka u Srbu. Tada je Zorana Pusića nazvao “moralnom nakazom” te mu rekao da bi u normalnoj državi bio odstranjen iz javnog života.

Čovjek koji govori istinu i voli svoju domovinu. Brojni neprijatelji, privilegirani koji na različite načine i komunističke fore “vuku” milijunske iznose iz države i vođeni drugim osobnim interesima žele ga ušutkati i demonizirati. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Časna sestra Vlatka Topalović nova ravnateljica Caritasa Nadbiskupije Split

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je časnu sestru Vlatku Topalović novom ravnateljicom Caritasa Nadbiskupije Split Časna sestra Vlatka je redovnica Hrvatske provincije Sv. Ćirila i Metoda Družbe sestara Službenica Milosrđa, službu je […]
images cms image