41. Samoborska glazbene jesen – Koncert otvorenja Ivana Bilić Marimba Weeka

Akademija Art

Marimba Week počeo rock legendama na udaraljkaški način

41 SGJ I.N.K. Experiment Duo Sudar Percussion 02

Koncertom otvorenja Ivana Bilić Marimba Weeka započelo je 41. izdanje Samoborske glazbene jeseni koja će potrajati sve do 2. listopada. Prvi gosti samoborskog festivala bili su I.N.K. Experiment Duo i Sudar Percussion ansambl

I.N.K. Experiment Duo i Sudar Percussion ansambl svojim su nastupom u nedjelju, 18. rujna otvorili novo izdanje Ivana Bilić Marimba Weeka u sklopu 41. Samoborske glazbene jeseni. Iako je koncert provotno bio predviđen na središnjem gradskom trgu, zbog meteorološke situacije je prebačen u prostor Galerije Prica no to nije umanjilo užitak prvog ovogodišnjeg druženja s mladim udaraljkašima.

Za prvo glazbeno druženje udaraljkaši su se odlučili za pomalo neuobičajeni repertoar: obrade progresivnog rocka, jazz-rocka i rocka od 60-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća uz još pokoje iznenađenje. Tako su se u posebnim aranžmanima mogle čuti pjesme grupa Led Zeppelin, Genesis, King Crimson, Yes i Peirre Moerlen’s Gong te izvođača Francka Zappe, Pata Methenya i Waltera Murphya.

41 SGJ I.N.K. Experiment Duo Sudar Percussion 01

Sudarovcima i I.N.K. Experimental Duu (Ivana Bilić i Nikola Krbanjević) ovom se prilikom pridružio i francuski udaraljkaš Jean-Luc Rimey Meille čiji nas samostalni nastup očekuje u nastavku Samoborske glazbene jeseni, a ovaj put se predstavio i svojim aranžmanima.

Nastavak Ivana Bilić Marimba Weeka donosi nam nastup Flamadua (Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre) i Gregora Horvata u ponedjeljak, 19. rujna od 17:15 sati u maloj dvorani POU Samobor te Sudar Percussiona uz gostovanje Darka Sedaka Benčića u 19 sati na Trgu kralja Tomislava (u slučaju lošeg vremena koncert seli u dvoranu POU Samobor).

41 SGJ I.N.K. Experiment Duo Sudar Percussion 03

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Već 15 godina se, u obliku antifašizma, u temelje moderne Hrvatske pokušava ugurati jugoslavenska baština

“Ovdje u biti imamo problem stanovite političke podvojenosti u kojoj se ne zna kada je Milorad Pupovac legitimni srpski politički prvak, a kada je neka vrsta neformalnoga ideologa hrvatske ljevice ili ukupnog […]
b34984bf