Dani kajkavske riječi Zlatar do 27. rujna

Akademija Art

Zlatar, od 17. do 27. rujna 2016.

dani kajkavske rijeci„Dani kajkavske riječi“ su manifestacija koja njeguje kajkavsku riječ, kulturu i tradiciju, a održava se krajem rujna kontinuirano od 1970. godine u Zlataru, slikovitom gradiću u sjeveroistočnom dijelu Hrvatskog zagorja. Kroz niz kulturnih, zabavnih, etno i sportskih sadržaja okuplja sudionike svih uzrasta. Zbor malih pjesnika, Festival dječje kajkavske popevke, prezentacija starih zagorskih običaja i zanata „Pajdaško sprehajanje“, izložbe tradicijskih zanata, jela i rukotvorina, likovne izložbe, koncerti, predstave i sportski susreti, tijekom 10 dana ponudit će svakom posjetitelju nešto po njegovom ukusu.

47. po redu manifestacija Dani kajkavske riječi održat će se u Zlataru u vremenu od 17. do 27. rujna. Nositelj organizacije ove tradicionalne manifestacije je Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar, a u pripremi događanja sudjeluju Grad Zlatar, Radio Zlatar, TZ Grada Zlatara i brojne udruge i ustanove s područja Grada. Bit će ovo još jedna kajkavska svečanost koja će osim niza kulturnih događanja u deset dana ponuditi i niz etno, zabavnih i sportskih sadržaja. Generalni pokrovitelji manifestacije su Hrvatski sabor, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Krapinsko-zagorska županija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Marić: Pismo UniCredita je najava tužbe; do 30. rujna odgovor EK

ZAGREB – HDZ-ov tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je u subotu da je pismo koje je zbog konverzije kredita talijanski UniCredit, u čijem je vlasništvu Zagrebačka banka, jedna od osam koje […]
swiss franc 95