Europski tjedan športa 2016. – Utrka građana 10. rujna 2016.

Akademija Art

1139016

Samo 59 % Europljana je iznimno ili čak nikad nije vježbalo, a 26 % bilo učlanjeno ili odlazilo u športske dvorane (2013.). Promijenimo to!

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu organizira 2. Europski tjedan športa utrkom građana koja će se održat 10. rujna 2016. sa startom u10.30 sati na Europskom trgu koja završava s ciljem u Parku dr. Franje Tuđmana, na kojoj će sudjelovati 550 trkača.

Utrka ove godine donosi zanimljiv iskorak nudeći svim trkačima užitke ugode, spoj zabave i aktivnosti, urbanog trčanja i sve popularnijeg traila, sve to se zbiva u užem centru grada Zagreba.

S obzirom na to da se održava na datum 10. rujna 2016., i sama dužina staze iznosi baš 10,9 km. Nakon završetka utrke pobjednicima će se dodjelit nagrade pobjednicima za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

Europski tjedan športa inicijativa je Europske komisije usmjerena na poticanje sudjelovanja u športu i bavljenje svakodnevnim tjelesnim aktivnostima ali i podizanje svijesti o mnobrojnim dobrobitima športa, a namijenjena je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Namjera je da „#BeActive“ postane i ostane referentni okvir za postojeće kampanje, događaje i aktivnosti tijekom cijele godine. Pritom za one koji ne će sudjelovati u utrci pripremljen je sajam trčanja u Parku dr. Franje Tuđmana.

Europljani trebaju živjeti zdravim dinamičnim športskim duhom tijekom čitave godine a ne samo u Europskom tjednu športa, jer zaista malo ili skoro nikad ne vježbaju. Šport je tjelesna aktivnost koja nije samo dobra za zdravlje državljana Eurupe, koji samo ako su zdravi svojim djelovanjem mogu ozdravljivati gospodarstvo i društvo u cjelini… Pridružite se Europskom tjednu športa u rujnu 2016. u Hrvatskoj! Pritom provjerite koliko ste vi aktivni?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Koncert minijatura Duo Horvat - Batoš / najava

Utorak, 13. rujna 2016. godine u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji, s početkom u 19 satiGošća koncerta: Lidija Ljubičić, flauta (nastavnica flaute u Glazbenoj školi u Petrinji) Davorka Horvat, sopranistica, diplomirala […]
Koncert Duo Horvat Batos