IZBORI 2016. Većina izbornih sudionika dostavila i objavila financijska izvješća

vote 146815

Glavnina sudionika nedjeljnih prijevremenih parlamentarnih izbora ispunila je obvezu i sedam dana prije izbora dostavila Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) privremena izvješća o donacijama i troškovima kampanje te ih javno objavila, pokazuju podaci DIP-a

vote 146815Od ukupno 60 sudionika, to jest stranaka, koalicija i kandidata, njih troje nije ni dostavilo, niti objavilo spomenuta izvješća, a stranka Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku izvješća je javno objavila, ne i dostavila DIP-u.

Ipak, u DIP-u napominju kako se njihovi podaci odnose na stanje od 7. rujna, pa je teoretski moguće da im još pristignu izvješća poslana poštom.

Stranka HSP 1861. Dobroslava Parage, nezavisni kandidat Bari Ahmedi i kandidat Udruge romskog prijateljstva Luna Duško Kostić izborni su sudionici koji nisu ni dostavili, niti objavili privremena financijska izvješća.

Procedura DIP-u nalaže da o svemu obavijesti Državno odvjetništvo, koje će odlučiti o pokretanju prekršajnih postupaka i eventualnim novčanim kaznama.

Na posljednjim parlamentarnim izborima u studenome, od 61 obveznika njih četvero nije DIP-u dostavilo izvješća, a troje ih nije javno objavilo.

(Hina)