Slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta slavi treći rođendan

Akademija Art

Iqhwa

Proslava u nedjelju

Mala slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta Tiergarten Schönbrunn u nedjelju će proslaviti svoj treći rođendan. Čuvari će slavljenicu i ove godine iznenaditi rođendanskom tortom baš po slonovskom ukusu. Riječ je o torti od sijena s posebno slatkim komadima voća, što je u slonovskom svijetu jednako torti od čokolade. Torta će zasigurno obradovati i Iqhwinu mamu Tongu i polusestru Mogu koje žive u istoj nastambi.

Iqhwa je rođena 4. rujna 2013. i četvrti je afrički slon koji je na svijet došao u bečkom zoološkom vrtu. Mala je slonica u svijetu postala poznata po tome što je prvi slon rođen uz pomoć umjetne oplodnje pri čemu je korištena zamrznuta sperma divljeg slona. I ime male slonice odabrano je na poseban način, internetskim glasovanjem. Tako se 22.000 ljubitelja slonova tada odlučilo za ime Iqhwa, što na jeziku plemena Zulu znači “led” i upućuje na poseban način začeća bečke slonice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Obilježena 16. obljetnica Počasno-zaštitne bojne

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, u zagrebačkoj je vojarni “Tuškanac” nazočila obilježavanju 16. obljetnice ustrojavanja Počasno-zaštitne bojne Obrativši se sadašnjim i bivšim pripadnicima postrojbe, predsjednica Grabar-Kitarović […]
DSC 3106