Varaždin, GMV Stari grad / Galerija K10, 20. 8. – 15. 10. 2016.

CERAMICA MULTIPLEX 2016 POZIVNICA

Niz godina KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje, slavi keramiku kao posebnu vrstu umjetnosti. Jedna od glavnih manifestacija udruge je međunarodna izložba CERAMICA MULTIPLEX kao vrhunac V. Međunarodnog festivala postmoderne keramike koji se održava kroz dvije godine – 2015. i 2016.

Obuhvaćajući radove iz cijelog svijeta, izložba odiše posebnom energijom. Svaki od autora unio je djelić sebe i svog svijeta, svaki rad je različit, poseban i drugačiji, no ipak sve ih je povezala jedna, očigledno vrlo inspirativna tema „Ispod površine“.

47. JANINA MYRONOVA Peak a boo

Otvorenje izložbe i dodjela nagrada održat će se u subotu, 20. kolovoza u Atriju Starog grada u 12 sati, gdje možete pogledati tri izložbe koje su sastavni segmenti ovogodišnje CERAMICE MULTIPLEX:

– Izložbu Suvremene Njemačke keramike koju čini izbor vrhunskih radova iz Zbirke Keramikmuseuma
Westerwald iz Höhr-Grenzhausena
– Izložbu odabranih članova udruženja Bund der Kunsthandwerker (BdK) iz Baden-Württenberga
– „Izložbu u izložbi“ koju čine radovi odabranih gostiju iz Hrvatske, Austrije, Bugarske i Slovenije

Nakon otvorenja prošećite do Kerameikonove galerije K10 u Kukuljevićevoj 10, gdje možete vidjeti centralnu izložbu CERAMICE MULTIPLEX tj. radove iz cijelog svijeta odabrane na temu „Ispod površine“.

I za kraj u 15,30h u multimedijskoj dvorani Palače Herzer održava se „Artist’s Day“, gdje će autori imati priliku, uz projekcije, prezentirati svoje stvaralaštvo, a zainteresirani saznati nešto više i popričati s umjetnicima.

Neki od radova izloženi su i u izlozima u gradskoj jezgri Varaždina, stoga ih potražite!

Sve izložbe bit će otvorene do 15. listopada 2016.

40. Mami KATO