Skip to content

EURO 2016: Hrvatska – Turska 1-0

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 1-0 (1-0) protiv Turske u dvoboju 1. kola skupine D započela je svoj nastup na EURU u Francuskoj

557d7b71

Hrvatska je u prvom kolu Europskog prvenstva pobijedila Tursku s 1:0 sjajnim pogotkom Luke Modrića u 41. minuti

Bila je to vrlo dobra uvodna predstava izabranika Ante Čačića, koji su, uz gol, čak tri puta tresli okvir gola. Imali smo najviše udaraca na gol od svih momčadi koje su dosad igrale, te je pobjeda protiv žestokih Turaka, koji su izmasakrirali Vedrana Ćorluku, više nego zaslužena.

Hrvatska je bolju igru u prvom poluvremenu okrunila pogotkom Luke Modrića u 41. minuti, kada je naš veznjak na 25 metara od suparničkog gola odlično zahvatio loptu koju su Turci izbili iz svog kaznenog prostora i pogodio sam donji desni kut vrata nemoćnog Babacana.

U drugom poluvremenu Hrvatska je imala niz prilika za povećanje vodstva. Do prve dvije stigao je kapetan Srna, koji je u 52. minuti iz slobodnog udarca s 20-ak metara pogodio gredu, da bi dvije minute potom pucao pored gola sa 10-ak metara iskosa. Sredinom nastavka dvije odlične situacije za postizanje pogotka imao je Marcelo Brozović, no u 61. minuti nije bio precizan iz voleja, dok je u 67. minuti bio samo za par centimetara kratak na ubacivanje Ivana Perišića. Upravo je Perišić u 72. minuti imao najbolju priliku za 2:0, Mandžukić ga je centaršutom idealno pogodio u glavu, no Perišić je neometan s četiri metra pogodio gredu. U 83. minuti Perišića je u novu priliku gurnuo Rakitić, ali već umorni veznjak nije imao snage potkopati loptu preko Babacana.

hr tur

U drugom susretu prvoga kola ove skupine u ponedjeljak će igrati Španjolska i Češka.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u petak 17. lipnja protiv Češke u Saint-Etienneu u 18 sati, a u posljednjem, trećem kolu će Hrvatska igrati protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu u 21 sat.

Tijek susreta:

—-

90+4′ – gotovo je, Hrvatska je pobijedila 1:0!

90′ – četiri minute sudačke nadoknade

89′ – umjesto Rakitića ulazi Schildenfeld

86′ – umjesto Perišića ulazi Kramarić

78′ – Brozovićev udarac brani turski golman

73′ – koliko prilika Vatrenih, sad Mandžukić trese vratnicu glavom