Počinje Zagrebački vremeplov

Akademija Art

Počevši od ovog vikenda kad će gradski trgovi i ulice središta grada ali i park Maksimir pa sve do 2. listopada ponovo biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih zbivanja koja se odvijaju već 9. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“

Zagrebakivremeplov

„Zagrebački vremeplov“ objedinjuje čak osam zbivanja koja se održavaju tijekom svakog vikenda bilo na Gornjem gradu, Kaptolu i Dolcu, ali i u Tkalčićevoj ulici pa do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir. Zapravo riječ je o tradicijskim zbivanja kojima se na odgovarajući način u ovodobnici dočaravaju običaji iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno zanimljivi su susreti s kumicama u tradicijskim nošnjama na tržnici Dolac, koje svakog petka i subote kod spomenika kumici nude autohtone proizvode s ovog područja Domovine.

Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet parku Zrinjevac u kojemu se određenim subotama i nedjeljama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti. Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača na trgovima i ulicama Gornjega grada, a na raznim lokacijama u centru pjesmom će vas dočekati KUD-ovi koji predstavljaju Folkornu scenu. U društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti moći ćete prošetati po Gornjem gradu, svake subote i nedjelje od 17.00 do 20.00 sati, a pojedine od njih susrest ćete i na Trgu bana Jelačića subotama od 10.00 do 13.00 sati.

Zato time ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer još su tu zbivanja koja upotpunjuju ovu višemjesečnu manifestaciju, kao što su Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, nedjeljni promenadni koncerti u Parku Maksimir, Tkalčijana baš kao i Plesne večeri. Ipak u slučaju nepovoljnih meterologijskih uvjeta programi se otkazuju.

Sva zbivanja u sklopu Zagrebačkog vremeplova besplatna su dok je cjelovit program dostupan putem brošura u Turističkim informativnim centrima, baš kao i na samim mjestima zbovanja ali i na Internet stranici Turističke zajednice grada Zagreba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Dan planeta Zemlje pod sloganom 'Trees for the Earth'

Dan planeta Zemlje, obilježava se svake godine 22. travnja na svim kontinentima brojnim događajima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ove godine pod sloganom ‘Trees for the Earth’ (Idemo saditi) zato što […]
earthDayBanner