Oliver: Gdje to piše? – novi videospot (2)

Akademija Art

“Kakva loza, takav plod”, kaže stara narodna poslovica, koja kao da je stvorena za opis stvaralačke karijere našeg barda dalmatinske glazbe Olivera Dragojevića. Gibonni i Oliver snimili su izvanserijski album “Familija” s kojeg dolazi aktualni sing “Gdje to piše?”, pjesmu profinjenog mediteranskog štiha, koju je Gibo napisao za svog velikog prijatelja Olivera

{youtube}5aDlpfKRv50|500|400|0{/youtube}

Taj specifični akustični mediteranski ugođaj iskoristio je redatelj Matko Petrić kako bi oslikao Oliverovu interpretaciju i kroz zaigrane, ali i poetične motive oblikovao vizualno impresivnu glazbenu slikovnicu. Radnja glazbenog spota “Gdje to piše?” smještena je točno tamo gdje pripada – na splitsku rivu! Kroz kolažnu strukturu životnih prizora s rive, oslikanih snažnim kolorističkim kistom snimatelja Matka Petrića, Jere Gruića i Bruna Bilonića, autor glazbenog spota uspio je Oliverovu melankoliju uprizoriti na svjež i inovativan način.

Nije niti čudo jer Matko podosta vremena provodi na splitskoj rivi: “Moja kćerka ide u glazbenu školu blizu Rive i ja sam cijelu godinu proboravio s golubovima i galebovima čekajući je.”

Eto, “na dobre stvari uvijek vrijedi čekati”, kaže još jedna stara narodna poslovica i nepogrešivo opisuje spot za pjesmu “Gdje to piše?”. U spotu su kao glumci sudjelovali: plesačica Blanka Tonšić i akrobat Jan Hajsok, djeca Hana Petrić i Toni Dragojević te glazbenici Koča Cetinić, Marija Miše i Mislav Peović.

unnamed222

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Izložba VENERINO ZRCALO na temu akta

U kutinskom klubu ARCUS 12. travnja 2016. godine otvorena je izložba VENERINO ZRCALO likovne udruge PULS „Moslavački štrk“ iz Popovače u suradnji s POU Kutina i KLIK Kutina Popovačka udruga slikara „Moslavački […]
1111