Mesić: Žele me ušutkati zbog mojih stavova

Akademija Art

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je “otužnim igrokazom” nazvao Vladin prijedlog da mu se ukine ured, koji godišnje troši oko milijun kuna, ustvrdivši kako se aktualna vlast želi obračunati s njim zbog njegovih stavova te ga ušutkatii.

U današnjoj Hrvatskoj, dodao je Mesić, nije u modi nazvati stvari pravim imenom, a on, kaže, upravo to čini. “I ako vidim nešto, što je očito ustaštvo, ako vidim nekoga tko se ponaša i tko govori kao ustaša, onda ću ga takvim i označiti”.

Naglašava i da ne nasjeda “na floskule o jugoslavenstvu i boljševizmu koji caruju Hrvatskom” niti prihvaća “povijesni revizionizam, uključujući selektivno gledanje na ratne zločine iz vremena Domovinskog rata”. Kaže da će i dalje djelovati kao bivši predsjednik te pomagati hrvatskim gospodarstvenicima i tvrtkama, “predan politici suočavanja s istinom o prošlosti, politici regionalne suradnje…, otvorenosti Hrvatske prema cijelom svijetu, a ne usmjerenosti samo prema Washingtonu i Bruxellesu”.

Potvrdio je da mu je, među inima, Savez antifašističkih boraca RH, kojem je on počasni predsjednik, ponudio svoje prostorije da u njima i dalje ima svoj ured.

tumblr nesyc9DYFq1tm5dvbo1 500

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Kardinal Bozanić predvodio misu u zagrebačkoj katedrali u prigodi dolaska tijela sv. Leopolda Mandića

Svi žele vidjeti svetog Leopolda. Veliki broj vjernika čeka u koloni preko cijelog Trga bana Josipa Jelačića kako bi ušli u katedralu pokloniti se pred tijelom sv. Leopolda Bogdana Mandića „Dobri oče […]
svi zele vidjeti svetog leopolda