Skip to content

Kristina Đandara: Drago mi je kada moj nakit obilježi neke posebne trenutke!

Lijep pozdrav drage moje ljubiteljice sitnih radosti! Donosim vam priču o Kika Bijoux brendu

Kristina Đandara 1

Na početku ovog posta (i prije nego što krenemo na bitno) htjela bih odmah napraviti malu digresiju. Unazad par godina, moja diploma, a kasnije i jedan moj rođendan (vole naši muški igrati na provjereno) je obilježena poklonima – upravo Kika Bijoux ogrlicama koje mi je poklonio suprug. One su jedne od prvih handmade u mojoj kolekciji i nosim ih i danas. Ovo sam morala napisati jer se nadam da ćete mi moći oprostiti subjektivnost i sugestivnost (koje će izvirivati svako toliko poput znatiželjne mačke), ali ja obožavam Kika Bijoux brend i Kristinu koja je glavna kreativna pokretačica ove handmade priče. Uživajte u divnim fotkama i u našem ugodnom razgovoru!

Kristina Đandara – Kika Bijoux: počeci, razvoj, sadašnjost

– Pozdrav! Moje ime je Kristina Đandara i svoj nakit prezentiram pod imenom „Kika Bijoux“ ili „BijouK“. Ideja se rodila „davne“ 2011. godine, najprije iz znatiželje, a tek kasnije je to postao posao. Naime, kako sam veliki fan nakita i modnih dodataka, a u to vrijeme nije baš bio popularan „custom made“ nakit, izradila sam prve naušnice za sebe i bila relativno zadovoljna. Kako to već ide, slijedeće sam napravila prijateljici, pa prijateljičinoj prijateljici i tako dalje… Zatim sam napravila FB profil i posao je išao odlično. Danas su stvari već malo drugačije, od tada se štošta promijenilo. Handmade nakit je dostupan na svakom koraku, kao i materijal za njegovu izradu. No, bez obzira na to, i dalje radim, trudim se ostati pri svom stilu i moje vjerne klijentice to prepoznaju. Također sam se i zaposlila u međuvremenu, ali izrada nakita je ono što će me uvijek nekako pratiti, i što ću, nadam se, i dalje raditi, jer to je s vremenom postalo dio mene, i to je nešto što zaista volim.

Kristina Đandara 2

Dobrodošlica Kristini, brendu i gomila pitanja podvučena pod jednim nazivnikom “ne mogu odabrati samo jedno pitanje”: što se sve nalazi u Kika Bijoux ponudi, s čime je otpočela kreativna priča, koja je najdraža vrsta nakita Kika Bijoux brenda (i Kristini i klijenticama)?

See also  Priča o Bernardu ''Bajdi'' Vukasu

– Hvala draga Ana što si me pozvala da budem gost na tvom divnom blogu!  Da, točno, bilo je tu svega: najprije naušnice, zatim ogrlice, naušnice za vjenčanja, ukosnice za kosu, narukvice, prstenja, zatim sam ukrašavala i cipele za vjenčanja za mladenke, te zadnje mašnice za košulje i krune. Sad se teško odlučiti što bi mi bilo najdraže. Iskreno, uvijek mi je ono najnovije što napravim najdraže, tako su mi trenutno broj 1 krune, koje će se uskoro naći u prodaji. Osim toga, naušnice – klijentice najviše vole one kao „neutralne“ koje se mogu kombinirati na više outfita, a to su uglavnom čisto zlatne, srebrne ili s prozirnim cirkonima. Naušnice su bile moj prvi handmade projekt. S njima je sve počelo, možda ih zato i najviše volim izrađivati, a često čujem i pohvale da su baš moje naušnice na neki način uvijek drugačije, što mi je, naravno, jako drago čuti!

Kristina Đandara 3

Inspiracija za izradu nakita, vrijeme izrade, narudžbe, želje klijentica, novosti

– Inspiraciju pronalazim posvuda, a najviše, moram priznati, od poznatih kreatora i njihove odjeće, od kojih me uvijek fascinira modni dvojac Dolce&Gabbana. Njihova raskoš materijala, nakita, cvijeća, cirkona i kiča, tako divno ukomponiranih da ne možeš odoljeti da ne radiš nešto slično.

Što se tiče izrade – moram priznati da se i tu situacija mijenjala s godinama: kad sam tek počela, radila sam non-stop. Da, bila sam prava noćna ptica! Sada ne, mislim da taj tempo ne bih mogla više ni izdržati, naročito otkako sam se zaposlila. Sada radim uglavnom narudžbe. Klijentice često biraju modele nakita koje sam prije radila, što mi znatno olakšava posao, a i ostane mi uvijek vremena za izraditi nešto novo.

Iskustvo s klijentima za nepunih 5 godina rada: najbitniji su pozitivni i posebni trenuci

– Moji klijenti su uglavnom žene – mlađe i starije. Za svakoga se nađe ponešto. U ovih nepunih 5 godina rada sam se susretala s različitim tipovima ljudi. Bilo je tu svakakvih iskustava – pozitivnih i negativnih – mnoštvo poznanstava iz kojih bi nastajale i suradnje. Također mnogo ljudi s kojima sam preko nakita stvorila prijateljske odnose i tako dalje…

See also  Prof. dr. sc. DINKO ŠTIMAC: Neurokirurgiju sam odabrao jer mi je brat s 18 godina preminuo od aneurizme

Osim žena, našao se i pokoji muškarac koji je naručivao nakit za svoju dragu, pa je tako bio i jedan koji je svoju bolju polovicu iznenadio ogrlicom kada je diplomirala, zvuči poznato 🙂 ? Drago mi je kada moj nakit obilježi takve neke posebne trenutke.

Kristina Đandara 4

Cirkoni, cvijeće & listovi: miris proljeća (i ljeta) u krunama i ostaloj ponudi

– Jedna od novosti ovog proljeća su krune-obruči za kosu, koji će se uskoro naći u prodaji na FB i IG profilu. Krune su jedan od glavnih modnih obilježja proljeća i ljeta, s mnoštvom cvijeća (posebice ruža), listova i neizostavnih cirkona. Sve su krune unikatne. Svaka je od sličnog materijala različito napravljena, a naravno s vremenom će biti još modela. Osim na krunama, cvijeće i listovi će zablistati i na drugim komadima nakita, ogrlicama i naušnicama.

Socijalne mreže – kontakti za pregled/narudžbu nakita

– Moj nakit možete naručiti na mom FB pageu ili na Instagram profilu.

Jeste pronašle nešto za sebe?

Nevjerojatna je količina divnoće, fino izrađenih i usklađenih detalja, boja i cjelokupne kompozicije svakog pojedinog komada nakita. Predivne su i fotke, predivno je sve. Ja sam pravi fan Kika Bijoux! 

Kristina Đandara 5

Intervju: Ana Fatić Šunjić, moja draga prijateljica, inspirativna blogokolegica i sretno udana doktorica dentalne medicine
Ana with instalove
Anin svijet sitnih radosti