Soda bikarbona u službi ljepote

ZeneLjepota Loreal

Foto: L'oreal

Sodu bikarbonu zasigurno već imate u kući jer je njezin spektar primjene uistinu širok. Ona se, osim u kućanstvu i kuhinji sve više koristi kao lijek, ali i kao prirodno sredstvo za njegu

ZeneLjepota Loreal

Jedan od načina primjene soda bikarbone u službi ljepote je kao sredstvo za čišćenje lica. Za ovo su vam potrebne dvije žličice soda bikarbone i jedna žličica tople vode. Soda bikarbonu ćete promiješati s vodom kako bi ste dobili pastu.

Lice isperite toplom vodom te nanesite dobivenu pastu koju ćete utrljati u kožu nježnim, kružnim pokretima te nakon par minuta temeljito isprati mlakom vodom.

Soda bikarbona se također može koristiti kao prirodni piling. Za ovo će vam biti potrebno 15 g soda bikarbone, 30 g zobenog brašna i 20 ml vode. Sve sastojke dobro izmiješajte te dobivenom smjesom nježnim, kružnim pokretima istrljajte kožu te ju potom temeljito isperite.

Uz pomoć soda bikarbone, možete njegovati i kožu stopala. Za ovaj tretman je potrebno u 3 l vode dodati 70 g soda bikarbone, te u dobivenu otopinu potopiti stopala na pola sata. Nakon toga na stopala nanesite hranjivu kremu.

Kupka za detoksikaciju savršen je način izbacivanja štetnih toksina iz tijela te regeneriranja i vraćanja prirodnog sjaja umornoj koži. Za detoksikacijsku kupku potrebno je u vodu dodati otprilike 130 g soda bikarbone i 130 g gorke soli. U ovoj zdravoj kupki se opustite i uživajte otprilike pola sata.

Soda bikarbona se možete upotrebljavati i za čišćenje noktiju te uklanjanje eventualnih gljivičnih infekcija na njima. Kako bi ste očistili nokte, pospite malo sode bikarbone direktno na nokat te dobro izribajte uz pomoć četkice. Za liječenje gljivičnih infekcija na noktima, potrebno je promiješati 2 žlice soda bikarbone i 1 žlicu vode.

Dobivenu pastu potrebno je nanijeti na inficirani nokat i oko njega te ostaviti da djeluje nekih 10-tak minuta. Postupak je potrebno ponavljati 2-3 puta na dan, sve dok ne uklonite infekciju.

Ako patite od problema s aknama, soda bikarbona je odlično prirodno sredstvo za njihovo liječenje. Za ovaj tretman vam je potrebna 1 žlica soda bikarbone i malo tople vode kako biste dobili pastu. Nakon što ste temeljito isprali lice, nanesite dobivenu pastu te je ostavite da djeluje 5 do 10 minuta, potom lice temeljito isperite mlakom vodom.

Također možete napraviti prirodnu pastu za izbjeljivanje zuba i to od obične paste za zube i sode bikarbone, tako da na traku načinjenu od aluminijske folije nanesete mješavinu paste i sode bikarbone, ostavite traku na zubima dva puta tjedno po jedan sat da djeluje. Nakon toga, potrebno je isprati zube i uskoro ćete primijetiti kako vaši zubi postepeno bivaju sve bjelji. e-zena.com