Skip to content

Koncertna sezona Zadar donosi recital Petrita Çekua

U utorak 8. ožujka u Zadar stiže Petrit Çeku, gitarist koji je kroz posljednjih nekoliko godina osvojio srca publike i kritike diljem Hrvatske, Europe pa i svijeta

PETRIT CEKU ZADARU Zadru je posljednji puta gostovao 2014. na 54. Glazbenim večerima u sv. Donatu kao član Trija Elogio te solist uz Simfonijski orkestar HRT-a. No, Zadrani već dulji niz godina nisu imali prilike prisustvovati recitalu ovog izuzetnog umjetnika.

Prilika će se ukazati slijedećeg tjedna kada će u Svečanoj dvorani sveučilišta svirati djela J.S. Bacha, F. Schuberta, D. Aguada, W.Waltona i I. Albeniza.

Petrit Çeku diplomirao je Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na gitarističkom odsjeku koji svojom kvalitetom privlači nadarene gitariste iz cijeloga svijeta. Tako je iz rodnog Prizrena stigao u klasu prof. Darka Petrinjaka. Od tada na dalje njegova karijera iz godine u godinu raste, a umjetnički izričaj zreli. Kada god u svom gustom koncertnom rasporedu prekooceanskih udaljenosti pronađe vremena za koncert u Hrvatskoj, koja je uz Kosovo njegov drugi dom, publika hrli čuti njegove interpretacije repertoara koji obuhvaća djela od baroka preko romantizma do popularnih gitarističkih skladbi pretežito španjolske provenijencije.

Njegovi recitali su zaista nešto posebno, jer Petrit je majstor tehnike i ekspresije koji je u svojim tumačenjima djela pronašao ono što samo najvećima polazi za rukom – pomirenje razuma i osjećaja.

Koncert započinje u 20 sati.
Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2015. / 2016.