Bečki učenici nastavu prate na ergometrima

Akademija Art

Pilot projekt u novoizgrađenoj bečkoj školi

Stadtschulrat Wien Martin Votava

Bečki su pedagozi već odavno prepoznali koliko je kretanje važno za proces učenja, a novoizgrađena bečka srednja škola Dietrichgasse od ove je školske godine stoga postala prva obvezna škola koja nudi pohađanje takozvanih „ergometrijskih razreda“. Djeca koja se nalaze u tim razredima pri tom imaju mogućnost do 30 minuta nastave dnevno provoditi na ergometru na koji je u svrhu zapisivanja nastavnih sadržaja pričvršćen i mali pult za pisanje.

„Kretanje dokazano povećava koncentraciju i sposobnost pamćenja, a bečke škole u podučavanju oduvijek biraju inovativne puteve. Kombinacija učenja i kretanja odlična je ideja. Naši su učenici oduševljeni ovim projektom, a već primjećujemo i pozitivne učinke na proces učenja“, ističe ravnateljica škole Birgit Paar.

U svakom od dva testnom razredu nalazi po pet ergometara, a iduće bi godine trebalo biti nabavljeno još šest dodatnih. Troškove njihove kupnje preuzet će sponzori i vijeće roditelja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Koncertna sezona Zadar donosi recital Petrita Çekua

U utorak 8. ožujka u Zadar stiže Petrit Çeku, gitarist koji je kroz posljednjih nekoliko godina osvojio srca publike i kritike diljem Hrvatske, Europe pa i svijeta U Zadru je posljednji puta […]
PETRIT CEKU ZADAR