Skip to content

Mogu li Crvenkapica i vuk biti prijatelji? Provjerite ove subote u Griču!

Nakon odlične premijere predstave “Crvenkapica- tko se boji vuka još” kazališta Tvornica lutaka, izvedbe su na rasporedu 20. i 27. veljače u 11 sati u Griču.

Crvenkapica 3 foto Damir Žižić

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama unatrag? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu i je li ih uopće pojeo ili su to samo priče kojima su roditelji plašili djecu kako ne bi previše odlutala u nepoznat svijet? Netko je u toj priči morao biti krivac.

Kazalište Tvornica lutaka na duhovit način izvrće priču i postavlja sporedni lik u glavni. Naš vuk, Gubbio, zapravo je dobročudni vučić koji ne voli jesti meso i koji je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na putu susreće Crvenkapicu i tu naša avantura za djecu počinje.

Šarene kostime potpisuje poznata modna dizajnerica, Đurđica Vorkapić, a glazbu rockabilly band D’Elvis.

Režiju potpisuju Petra Radin i Mario Kovač, a uz njih u predstavi glumi i Filip Detelić, mladi glumac Satiričkog kazališta Kerempuh.

Vokalne aranžmane potpisuje Ivana Husar Mlinac, pokret i koreografiju Tihana Strmečki, masku i frizuruEvelin Benković – studio Evelin, dizajn svjetla Alen Marin, rekvizite Jasmina Kosanović, a scenu Goran Stanilović.

Cijena ulaznice je 30 kn. Rezervacije na tvornica.lutaka@gmail.com.

Vežite se i uletite u svijet bajke!