Najavili su pakao, a na kraju će izgorjeti na vlastitoj vatri

radman kuća

jutarnji.hr

radman kuća

Da se paraziti i partijski aktivisti neće dati tako lako smijeniti nakon što ih je instalirala filokomunistička partija Zorana Milanovića, koji je za većinu hrvatsklih branitelja ratni dezerter, a za neke i ratni profiter, bilo je jasno već u prvim satima nove vlasti. Najavili su pakao, na kraju će izgorjeti na vlastitoj vatri koju su naložili

Konkretno mislimo na ravnateljicu HINA-e, inače bivšu glasnogovornicu Hrvatske stranke umirovljenika, dakle, penzionerku Zorana Milanovića, i glavnog ravnatelja HRT-a te partijskog dobro plaćenog aktivista Gorana Radmana. Naime, posljednjih dana HINA-a, koja se financira legalnom otimačinom naših novaca, baš kao i HRT, sinkronizirano djeluju u obrani stečenih privilegija svojih ‘glava’, dakle, Radmana te Branke Valentić kao partijske ravnateljice HINA.-a. Imaju i razloga, primjerice Goran Radman otme nam legalno 42 000 kuna mjesečno. Tko se ne bi borio za toliiki novac? Radman je sve samo je idiot, njemu je još dok je bio komunist bilo jasno koliko je novac važan te da je ideologija jako puno, pogotovo za komuniste, ali u usporedbi s novcem je zapravo ništa. Ni proleteri nisu kao što su navodno nekoć bili.

Uzmimo za primjer reakciju ogranka Milanovićevog fan cluba na HRT-u, mislimo na ogranak takozvanog Hrvatskog novinarskog društva koji djeluje kao štit partije na javnoj televiziji, zajedno s ogrankom tzv. HND-a na Prisavlju aktivirala se i HINA, koja je emitirala pamflet tog ogranka nekritički, ništa čudno, padaom Radmana, pada i penzionerka.

Dakle, o čemu se radi?

– Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u upozorio je u utorak na “nedopustivu razinu” izjava prvoga potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je posljednjih dana više puta prozivao medije da su u funkciji jedne političke opcije, posebno napadajući Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Reagirajući na javne napade vodećih političara na HRT, Izvršni odbor HND-a priopćio je kako i političari imaju pravo kritizirati rad medija i javnog servisa čiju pretplatu plaćaju, no dužnost koju obnašaju obvezuje ih na pristojnu razinu javne komunikacije koju bi kao odgovorni političari trebali potkrijepiti činjenicama.

HND-ov ogranak na HTV-u navodi pritom kako Tomislav Karamarko optužuje da se u “programima HTV-a koji je u funkciji jedne stranke laže, sotonizira HDZ, čini ih luđacima jer su domoljubi i karikiraju sve ono što govore te kako HTV radi na destrukciji političke suradnje Mosta i HDZ-a”.

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a ide još dalje: “Radman je dopustio službama drugih država da instruiraju i upravljaju dijelom zaposlenika i tako uređuju program kroz koji forsiraju političke spinove, podjele u društvu i blate našu zemlju”, navodi ogranak te novinarske udruge.

Ogranak HND-a smatra da je odgovornost političara da, kad javno i bez ograda iznose tako teške optužbe, za njih iznesu i dokaze. “Ako, kako tvrde, imaju saznanja koja ugrožavaju ne samo rad HRT-a nego i nacionalnu sigurnost dužni su ih u prvome redu prijaviti ovlaštenim institucijama”.

“Javnu histeriju”, dodaje HND, ne smiruje ni prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović izjavom kako bi i on mogao reći da je HRT HDZ-ov.

Nasuprot takvim stajalištima, ogranak HND-a ističe da HRT nije stranački ni državni nego javni servis, koji u skladu sa zakonom kontroliraju Nadzorni odbor, Programsko vijeće i mjerodavna tijela Hrvatskog sabora. “Želi li politika preuzeti sve te uloge? Sudeći prema retorici kojoj svjedočimo posljednjih dana i priopćenjima koje vrve paušalnim ocjenama i prigodnim floskulama – takav je scenarij siguran – poručuje Izvršni odbor TAKOZVANOG Hrvatskog novinatskog društva na HRT-u.

Nadalje tvrde da bi ‘političari svih opcija trebali shvatiti svoju odgovornost da u ideološki duboko podijeljenoj zemlji daju doprinos kako bi se u civiliziranom ozračju razgovaralo i polemiziralo o svim važnim političkim i društvenim temama. Tu iznimka nije ni HRT. No, svojim izjavama sigurno ne doprinose dizanju standarda i nastavku profesionalizacije javnog servisa nego stvaraju “atmosferu čistki i straha” od koje je samo korak do cenzure i autocenzure,….

Ogranak, koji je više puta interno i javno upozoravao na dubiozne programske odluke vodstva HRT-a, nezakonite otkaze i sukob interesa, poručuje da vladajuća većina u parlamentarnoj proceduri, legitimnim, zakonskim sredstvima, bez zastrašivanja sa stranačkih skupova, može provesti promjene na javnoj radio-televiziji….”, smatraju iz fan cluba SDP-a, odnosno tzv. HND.a. Tko još normalan u ovoj zemlji vjeruje HINA-i i HND-u? To vam je isto kao kada bio netko pri zdravoj pameti vjerovao Neni Staziću poznatom po činjenici da se svaki tjedan barem jednom ispričava zbog laži koje namjerno širi naokolo. tinolovka-news