Skip to content

Obilježavanje 24. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

Vlč. Ivan BurikDana 8. listopada 2015. obilježavamo 24. obljetnicu mučeničke smrti vlč. Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka već sedmu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović preuzela je pokroviteljstvo nad ovogodišnjoj memorijalnoj utrci Vukovar – Tovarnik, koja se tradicionalno održava u spomen i sjećanje na velečasnog gospodina Ivana Burika, mučenika Domovinskog rata i svih mučenika Crkve u Hrvata.
Obilježavanje će započeti u 10:00 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa „Žrtvama za slobodnu Hrvatsku”. Start utrke u 10:20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier.

Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 13:40 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika.

U tovarničkoj župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste u 18:00 sati služit će se misa zadušnica za vlč. Ivana Burika.

See also  Nagodba za S-300: Zubak traži obveznice, hotele, Croatia Airlines