Svečanim koncertom započela 145. sezona Zagrebačke filharmonije

Akademija Art

zgf 1

Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila jubilarnu 145. sezonu!

Čast dirigiranja prvim koncertom u sezoni pripala je domaćem dirigentu Ivanu Repušiću, uz solistički nastup ruskog virtuoza na violončelu Alexandera Rudina.

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch najavio je intenzivnu i programski interesantnu sezonu u kojoj će Orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena i prvoklasne glazbene izvedbe.

zgf 2

Posjetitelji su uživali u praizvedbi djela Kepler-452b, za veliki simfonijski orkestar hrvatske skladateljice Sanje Drakulić, skladbi koja je izvorno posvećena upravo orkestru Zagrebačke filharmonije. U izvedbi jednog od središnjih djela violončelističke literature, Dvorakovog Koncerta za violončelo i orkestar , briljirao je ruski violončelist Alexander Rudin. Orkestar je pod vodstvom sjajnog Ivana Repušića koncert finalizirao izvedbom Simfonije u d-molu Césara Francka.

Svečanom otvorenju jubilarne sezone našeg najvećeg Orkestra prisustvovao je veliki broj ljudi iz društvenog i javnog života, prijatelji i suradnici Zagrebačke filharmonije.

Od sada svakog tjedna dođite i uživajte u koncertima Zagrebačke filharmonije, prepustite se glazbenoj čaroliji, dopustite sebi da vas ponese glazba i emocije iz tjedna u tjedan uz program i bogatu glazbenu ponudu s potpisom Zagrebačke filharmonije.

zgf 3

zgf 4

zgf 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Together We'll Light Up The World

Štrajk učitelja i profesora Walter William Safar Na Radio-Sljemenu gostovao vođa sindikata Stipić. Mudro je opisao razloge zbog kojih prosvjetni radnici teška srca idu u štrajk, jer ipak moramo znati da su […]
strajk-skola