Skip to content

Gradac n/m – 6. međunarodna likovna kolonija “Vili Šutić”

Tradicija se nastavlja, tako se od 17. do 20. rujna 2015. godine u Gracu n/m, dogodila 6. međunarodna likovna kolonija “Vili Šutić” – Gradac n/m

6 međunarodna likovna kolonija Vili Šutić 1

foto-galerija

Domaćin, organizator i voditelj kolonije, Teo Bilas, „umjetnik od kamena” iz svog malog mista http://galerija-arteo.com/ uz pokroviteljstvo TZ Općine Gradac n/m i ovog puta je pozvao i okupio na umjetnički “izazov” i druženje 30-tak umjetnika koji su pristigli širom „Lijepe naše” i BiH.

Kako je jedan od ciljeva umjetnosti svakako i izazov, a izazov je stvarati djela ne samo u poznatom prostoru svoga doma i ateljea, umjetnici su na najbolji način izrazili svoj talent, znanje i maštu, te u ugodnom ambijentu hotela „LAGUNA” Gradac n/m pronašli poticaj, ideju i inspiraciju za stvaranje, a kao rezultat svega ostavili pokrovitelju i domaćinu respektabilni fundus umjetničkih djela raznih tehnika.

Umjetničkim djelima prevladava tehnika akril, ulje na platnu, suhi pastel, akvarel i ostale tehnike.

Umjetnici nisu bili samo posvećeni stvaranju, pa su predahu „podlegli” čarima „babljeg ljeta”, te su našli vremena i za kupanje u moru, a u večernjim satima su se dobro zabavili uz glazbu, ples, pjesmu i goste kolonije, Klapu „Kačić” iz Graca, te sa tim na lijep način zaokružili ovu umjetničko druženje do novih susreta i novih izazova.

Sudionici kolonije:

1. Ante Brkić
2. Ante Dragobratović
3. Ante Živković-Foštar
4. Antea Ratković
5. Božo Škofač
6. Branka Đerek
7. Diana Jurić-Marić
8. Ernesto Markota
9. Iskra Valjalo
10. Jadranka Štajduhar
11. Jagoda Lasić
12. Jelena Grgić
13. Josip Škerlj
14. Jure Jovica
15. Marina Bedek
16. Mijat Marić
17. Mirasada Mustapić
18. Mirica Dubčić
19. Mišel Stojanović
20. Mišo Baričević
21. Neven Jakovljević
22. Nikša Erceg
23. Nino Dubčić
24. Sašo Petroševski-Novak
25. Sreten Vasiljević
26. Tonći Alač-Dugi
27. Trpimir Grgić
28. Velimir Penović
29. Zvonko Bilanđić
30. Želimir Šiško
31. Živko Mustapić

Domaćini Kolonije na završnoj svečanoj večeri organiziranoj u Hotelu SUNCE, vl. Tonća Raspudića, koji je ujedno i jedan od sponzora kolonije, su zahvalili svim sponzorima i umjetnicima na plodonosnom radu i najavili u skoro vrijeme izložbu svih radova koji su obilježili ovu kulturnu manifestaciju i druženje uz obostrane želje…vidimo se dogodine!

See also  Održana tradicionalna zagrebačka likovna kolonija URIHO 2014. (100 foto!)

Pripremio sudionik kolonije i suradnik Akademije Arta, Velimir Penović