Petranović: Izbjeglice; Žrtve ilegalnih imigranata

Akademija Art

Počelo je. Tsunami imigranata zapljuskuje Hrvatsku

12007276

Piše: Eduard Petranović / prigorski.hr

Zemlja nam je ponovno podijeljena na dva dijametralno suprotna svjetonazorska svijeta. Na jednoj strani su oni koji sebe nazivaju liberalima, socijaldemokratima, antifašistima, velikodušnim moralistima, pacifistima… Predvode ih Vlada koja nas uvjerava da je spremna na ovo izvanredno stanje, humanitarne udruge i one koje sebe tako nazivaju i obični građani koji sebe smatraju pripadnicima jednih od gore navedenih, a danas vrlo često spominjanih opredjeljenja, epiteta, uvjerenja…

Suprotni tabor predvode predsjednica, hrvatska desnica, oni koji sebe smatraju domoljubima i brinu za nacionalnu sigurnost te mnogobrojni građani zastrašeni od mogućih „spavača” koji samo čekaju da dignu prvu zgradu u zrak u ime nekog njihovog boga.

Podsjećam, izbori su nam pred vratima. Nevjerojatno je, čak i za naše podneblje, da političke figure ovakvu krizu iskorištavaju za političke poene umjesto da skupe glave i moć koju smo im poklonili da osiguraju sigurnost svojim ljudima, a i pomoć izbjeglicama koje tu pomoć zaista zaslužuju. Koliko je stanje alarmantno, pokazuje činjenica da osoba koja je trenutno jedna od ključnih osoba za ovu krizu ( u Hrvatskoj ) ministar unutarnjih poslova Ostojić jučer poručuje „spremni smo za dolazak imigranata”, a danas gledamo da na pitanja o krizi zamuckuje i niti sam ne zna kamo ćemo s imigrantima ukoliko država neće moći podnijeti toliki imigrantski priljev.

Medijska struko, pomozi nam!

Postoji tu i treća skupina, za državu gotovo jednako opasna kao mogući „spavači” u redovima ilegalnih imigranata. To su naši, a i globalni mediji koji svaki na svoju ruku izvještavaju javnost o događajima s terena, preplavljuju nas slikama i snimkama što nehumanog postupanja s imigrantima, što s druge strane i iz drugih medija raznim incidentima imigrantskog vandalskog ponašanja i laganog otkrivanja terorističkih obilježja i skrivenih namjera.

Mediji su kroz povijest imali veliku moć upravo u ovakvim alarmantnim i turbulentnim vremenima kad im se pružala mogućnost da manipuliraju podacima i neobjektivno izvještavaju o situaciji. Danas je to još više moguće zbog velike tranzicije medijske tehnologije i mogućnosti stvaranja vijesti praktički svake minute. Online novinarstvo ima tu moć da pomoću jedne slike izmanipulira javnost i to je u ovom trenutku vrlo opasno i valja na to upozoriti! Zapravo, treba zamoliti medijsku struku da nam pomogne u ovo nepredvidljivo doba i pokuša nam predstaviti pravu sliku o trenutnoj situaciji, kako nam zemlja ne bi ponovno vodila unutar političke i građanske bitke između „humanista” i „primitivaca”. Molim Vas, kao prosječni pratilac vijesti, dajte nam ISTINU jer to je vaša profesionalna i moralna dužnost, a naše pravo!

PXL 170915

Izbjeglice, dopustite nam da Vam pomognemo!

Oni oko kojih se sve vrti, barem bi tako trebalo biti, su ljudi koji su prešli nevjerojatan broj kilometara kako bi stigli u neke bolje i sigurnije krajeve. Prosječan Europljanin ima u sebi dozu humanosti za izbjeglice čija djeca i većina žena nisu i ne mogu biti krivci za stanje u kojem su se našli, ali isto tako i dozu opreza i straha za moguće prikrivene mlade, bolesne umove koji mrze sve što nije njihovog opredjeljenja. Ne valja reći vjerskog jer to sa vjerom veze nema!
U toj priči, izbjeglice su žrtva ilegalnih imigranata koji su prošli putem trnja i kamenja iz nekih drugih razloga. Ukoliko nisu pripadnici terorističke bande, onda su pripadnici ekonomskih imigranata čiji je jedini cilj dolazak u europske zemlje i iskorištavanje njihovog gostoprimstva i socijalne pomoći.

Stoga je, iako je to vrlo komplicirano zatražiti od napaćenih ljudi, važno objasniti izbjeglicama da je za njihovo dobro registracija, dijalog s vlastima zemlje u kojoj se trenutno nalaze i prihvaćanje pomoći koju im ta zemlja nudi. U protivnom, bit će strpani u isti koš s gore navedenim ilegalcima i doživjet će sudbinu kakvu niti jedan čovjek ne smije doživjeti. izvor: prigorski.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Još dva dana vrućina, a onda promjenu vremena donosi jesen

Subota još ne donosi promjenu vremena, a temperature će biti neznatno niže u odnosi na petak. Prodor oceanskog zraka sa sjeverozapada u nedjelju nam donosi početak osjetne promjene vremena koja će vrućine […]
foto Vesna Deželić