Skip to content

Zagrebačka filharmonija na obilježavanju Dana parka Maksimir

Javna ustanova – Maksimir i Zagrebačka filharmonija 19. rujna 2015. godine pozivaju na obilježavanje Dana parka Maksimir

Dan parka Maksimir 2015 Zašto zavidjeti Londonu i njegovu Hyde Parku ili pak Beču i njegovu Schönbrunnu, kad Zagreb ima svoje remek djelo parkovne arhitekture – Park Maksimir. Prošle godine u velikom stilu obilježili smo njegovih 220 godina, a ovaj vikend, za svoj Dan, bit će mjesto gdje se spaja lokalna kultura i nacionalni običaji s posebnim francuskim štihom, cjelodnevni piknik za sve posjetitelje koji žele doživiti nešto nesvakidašnje, a opet tako ugodno i opušteno.

Pozivamo Vas u subotu, 19.9.2015.g. u Park Maksimir na cjelodnevno druženje i brojne aktivnosti. Program započinje u 11 sati. Na Livadi Kišobran i Velikoj pozornici od 11:00- 17:00 sati održavat će se Veliki francuski piknik, događanje organizirano u okviru manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj. Dođite i provjerite što se nalazi u francuskim piknik košarama, zaplešite uz šansone, razveselite djecu i svoje najdraže sa boravkom u prirodi.

Tijekom popodneva Glavnom alejom kročit će Počasna satnija Kravat pukovnije, a uz prisustvo Plemenitaša i Plemenitašica, glavna će aleja postati i prava promenada – Dame i gospoda špancirat će u svečanim odijelima, haljinama, frakovima i cilindrima te tako, barem na jedan dan, vratiti duh starih vremena u park Maksimir.

Centralno događanje obilježavanja Dana Parka svakako je koncert Zagrebačke filharmonije na Švicarskoj livadi u 18:00 sati. Tko je bio prošle godine na koncertu, doći će opet; tko nije bio – mora doći ove – djela Straussa, Lisinskog, Beethovena izvest će sjajni glazbenici Zagrebačke filharmonije na otvorenoj pozornici i u atmosferi na kojoj nam bi nam čak i Londončani i Bečani zavidili.