KANSK FILM FESTIVAL iz Sibira u sklopu turneje BalKANSK dolazi u Zabok

rusk

ruskU subotu, 12. rujna BalKANSK će se predstaviti s filmskim programom naziva Bajke svijeta s Ivanom Turistom na terasi krčme Polanović u Zaboku.

Bajke svijeta s Ivanom Turistom
subota, 12.09.2015. u 21h
terasa Krčme Polanović, Zabok

Bajke svijeta (Fairytales of the World) s Ivanom Turistom je svojevrsni filmski almanah nastao kao rezidencijalni filmski projekt realiziran tijekog Kansk film festivala koji su režirali mladi redatelji i studenti režije.
Program se sastoji od deset bajki s područja bivšeg SSSR-a pretočenih u deset kratkometražnih filmova koje inerpretira poznati ruski komičar Ivan Turist.

Filmove u Zaboku će predstaviti sam protagonist Ivan Turist i producent Andrey Kovalev uz podršku još desetak kolega s Kansk film festivala s kojima su pošli na turneju populano nazvano BalKANSK tour.

Siberian International Kansk Video Festival pokrenut je 2002. godine i danas je prerastao najveći filmski ekperimentalni forum u Rusiji. Ove godine Kansk kreće na turneju zemljama Balkana pod nazivom BalKANSK. Čak 21 član tima festivala i autora (od kojih njih 9 dolazi u Zabok) proputovat će 3200 kilometara u 12 dana, a kako bi organizirali 15 projekcija u 12 gradova i 6 zemalja – Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Mađarska.

U slučaju kiše projekcija se seli u Zelenu Dvoranu – Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok.

ULAZ SLOBODAN

POKROVITELJI:
Hrvatski Audiovizualni Centar, Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo Kulture RH, Krapinsko-Zagorska Županija